Logotips d'organismes oficials

El Ball del Poll anima el pont de Tots Sants a Torredarques

Torredarques va aprofitar l’arribada de veïns al poble, gràcies a la festivitat de l’1 d’octubre, per celebrar la festa del Ball del Poll

Video Thumbnail
Ball del Poll
Torredarques va aprofitar l’arribada de veïns al poble, gràcies a la festivitat de l’1 d’octubre, per celebrar la festa del Ball del Poll. Aquesta celebració té arrels molt antigues, està documentat que ja se celebrava fa més de 150 anys, però es va deixar perdre als anys quaranta del segle passat i

Torredarques va aprofitar l’arribada de veïns al poble, gràcies a la festivitat de l’1 d’octubre, per celebrar la festa del Ball del Poll. Aquesta celebració té arrels molt antigues, està documentat que ja se celebrava fa més de 150 anys, però es va deixar perdre als anys quaranta del segle passat i des del 1997 la van tornar a recuperar i ara està més viva que mai.

Els tres jutges del ball del poll de Torredarques van arribar puntuals a la cita carregant el que seria el premi per al millor ballador i que dóna nom a la festa, un bon exemplar de pollastre. Els primers a trencar el gel van ser els més menuts, al so de la gaita i el tabal, van arrencar a ballar. L’objectiu: impressionar al públic i als jutges amb els salts més espectaculars, passar una estona divertida i, naturalment, endur-se el premi.

A continuació van agafar el relleu els adults. Estos van mostrar el seu art a cobert dels porxes de la plaça, ja que una forta tempesta va arribar de cop. Però els balladors no es van acoquinar i van donar un bon espectacle. La festa no va acabar aquí, després d’entregar el poll al guanyador, La Chanera Folk va continuar en un bureo i a la nit va tocar el grup Shue.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans