Logotips d'organismes oficials

El Forn Llerda s’emporta la tercera ‘Estrella al Buen Pan’

Tres anys consecutius ha estat guardonat el Forn Llerda de Queretes amb el reconeixement ‘Estrella al Buen Pan’ DIR-Informàtica.

El Forn Llerda s’emporta la tercera ‘Estrella al Buen Pan’
Al Forn Llerda aposten per la tradició i per la conservació dels processos sense modificacions / Foto: NDM

SHARE TWEET SHARE EMAIL COMMENTS QUERETES, 8 DE NOVEMBRE DE 2019 forn_llerda_queretes Al Forn Llerda aposten per la tradició i per la conservació dels processos sense modificacions. // NDM

Tres anys consecutius ha estat guardonat el Forn Llerda de Queretes amb el màxim premi al seu producte estrella. La ‘Ruta Española del Buen Pan’ és un recorregut pel territori nacional que selecciona els millors forners de tota la geografia espanyola amb l’objectiu de reconéixer la seua tasca amb el lliurament de ‘Estrella al Buen Pan’ DIR-Informàtica.

Amb unes condicions immillorables i una trajectòria de quatre generacions que s’estén des dels anys 30 el Forn Llerda continua preservant la qualitat dels seus productes. L’únic forn morú d’escopeta de llenya actiu a la comarca de Matarranya és l’encarregat de cuinar el producte guardonat i “estem molt contents amb el resultat que ens dóna i el pa que vam aconseguir treure”, va assegurar Adrian Omella, propietari de l’establiment.

En aquesta edició dels guardons, el producte premiat és d’una modalitat diferent en cada comunitat autònoma. A Aragó, el producte es tracta d’un pa rodó d’entre 700 i 900 grams que “nosaltres fem a l’estil del meu besavi, recuperant les farines de gra complet que contenen més vitamines i puresa”. Els ferments naturals i la massa mare es combinen amb moltes hores de fermentació per aconseguir un producte molt més cuidat i amb un major cost de producció que el de les grans indústries. Al Forn Llerda aposten per la tradició i per la conservació dels processos sense modificacions, “tot el procés excepte el pastar ho fem a mà i li dediquem una triple fermentació”.

La nova edició de l’Estrella a ‘Estrella al Buen Pan’ DIR-Informàtica passa per una selecció a Saragossa d’entre tots els forners que es vullguen presentar. D’entre els més ben qualificats, es realitza la ruta del ‘Buen Pan’ amb els millors forns de país. A partir de llavors, són els organitzadors, Panátics i Pan de Calidad, que passen de forma anònima pels obradors per tal d’adquirir el producte. Els 80 guardonats recullen el dia 11 el guardó a la ciutat de València.

Per Omella, la il·lusió de la primera estrella segueix intacta. “Ja ho vaig dir el primer any, era un títol al qual véiem impossible arribar per la gran qualitat de tots els forners d’Espanya. Que et seleccionen entre els milions d’espanyols, anima a continuar amb el negoci“. Un èxit que cada vegada té un major reconeixement a Espanya que suposa una fórmula de negoci per a tots els premiats.

Paula Viver
Mitjans