Logotips d'organismes oficials

Queretes caldeja un dissabte gelat de novembre amb una animada ronda jotera

Els carrers de la localitat van ser l’escenari d’este espectacle musical itinerant que va portar a reconeguts cantants de jota i també a aficionats d’este tipus de música tradicional

Video Thumbnail
Ronda jotes Queretes
Queretes va acollir este passat dissabte una ronda jotera. Els carrers de la localitat van ser l’escenari d’este espectacle musical itinerant que va portar a reconeguts cantants de jota i també a aficionats d’este tipus de música tradicional. Molts veïns del poble també es van animar a exir a fer la

Queretes va acollir este passat dissabte una ronda jotera. Els carrers de la localitat van ser l’escenari d’este espectacle musical itinerant que va portar a reconeguts cantants de jota i també a aficionats d’este tipus de música tradicional. Molts veïns del poble també es van animar a exir a fer la ronda tot i el fred hivernal que es va fer sentir durant tot el cap de setmana al Matarranya.

El Grup de Jota de Queretes va escollir este cap de setmana per celebrar una Ronda Jotera i organitzar així una activitat que amenitzés i animés un fred dissabte de novembre. “Un dia que no hi havia res, un dissabte de novembre, hem organitzat la ronda i hem passat un dia bo entre amics” comentava Andreu Llerda, membre del grup de jotes de Queretes i organitzador de la trobada.

Pels carrers de Queretes es respirava un bon ambient festiu, molts veïns del poble es van animar a seguir la ronda, que portava un potent repertori de cantants. “Hem pogut escoltar un dels rondadors més bons que hi ha que és Agustín Beltran de Pina, també tenim el que ha guanyat el Premi ordinari de jota d’Aragó, Enrique Agustín Martínez Cirasuela, i a Julia Torre que també va ser guanyadora del certamen de jotes”, va explicar Llerda.

Tot i les grans veus, les tonades més famoses les va acabar entonant tothom. I per combatre la mala hora durant les parades, a part de cantar, els veïns de les cases oferien als rondadors pastes i licors tradicionals.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans