Logotips d'organismes oficials
blank

Gastromatarranya clausura la seva VIII edició amb la col·laboració de vins i restauració

Cinc cellers i cinc propostes gastronòmiques van participar en la jornada

Les bodegues Crial van acollir una jornada on el vi i les tapes del territori van ser les protagonistes / Foto: J.Puig

Així doncs, les millors tapes maridades pels millors vins del territori es van poder degustar durant la jornada col·laborativa entre Raúl Igual, Millor Sommelier d’Espanya 2010, i les escoles hoteleres de Vall-de-roures i Terol. La participació d’aquests representants va ser un dels principals objectius de l’Associació d’Empresaris en aquesta edició que era el de ressaltar el paper fonamental del cambrer a l’hora de promocionar el territori i els seus productes. “Hem de sentir-nos orgullosos i començar a fomentar els productes en comerços i restauració per prescriure el vi del Matarranya”, va comentar la presidenta de l’Associació, Marta Ferràs. Així ho va explicar Igual, el primer guanyador del títol a escala nacional. “Ells són les persones que van a estar defensant i explicant aquest producte quan arribin els turistes que voldran provar tota la gastronomia territorial”, va assegurar el sommelier. En aquest sentit, Gastromatarranya és una iniciativa que treballarà el producte de Terol amb identitat pròpia des de la seva creació fins a l’arribada al consumidor final. “Volem mostrar les últimes novetats que ens demana la societat actual sense perdre la tradició i seguir creixent des de les nostres arrels”, va assegurar Igual.

Crear sinergies entre el sector de la restauració i el sector primari es va plasmar a la perfecció durant les jornades. L’alimentació va ser a càrrec de la Torre del Visco, l’Hotel La Fàbrica de Solfa, l’Alqueria de Ràfels, el restaurant Boi de Vall-de-roures i el restaurant al Convent. Les tapes oferides als assistents es van maridar amb els vins de Mas de Torubio, Cellers Crial, Venda d’Aubert, la Cooperativa Sant Pere de Queretes i Lagar d’Amprius. “Hem volgut elaborar aquestes tapes per ressaltar el sabor del producte centre de les nostres jornades”, ha reconegut Ferràs. Els menús i plats cuinats amb el vi com a element principal es van poder degustar durant més d’un mes en diversos establiments col·laboratius del territori.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank