window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La Verge de la Font de Pena-roja acull l’exposició dels finalistes del concurs de pintura

El concurs de relats curts 'Matias Pallarès' bat rècord de participació amb 341 textos

Video Thumbnail
Expo pintura PNRJ
L’ajuntament de Pena-roja de Tastavins acomiadarà l’any de plena activitat cultural. Acaben de tancar el termini per presentar les obres en els dos concursos que organitzen anualment des del consistori. Es tracta del de relats curts ‘Maties Pallarés’ i el de pintura ‘Desideri Lombarte’, ambdós amb u

L’ajuntament de Pena-roja de Tastavins acomiadarà l’any de plena activitat cultural. Acaben de tancar el termini per presentar les obres en els dos concursos que organitzen anualment des del consistori. Es tracta del de relats curts ‘Maties Pallarés’ i el de pintura ‘Desideri Lombarte’, ambdós amb una llarga trajectòria, aquest any celebren la 16a edició.

Pel que fa al concurs de relats curts Maties Pallarès ha superat tots els rècords de participació. En concret, s’han presentat un total de 341 relats curts, els quals optaran als diferents premis que contemplen les bases d’aquest concurs.

Es tracta d’una iniciativa cultural que el consistori organitza per 16e any consecutiu i que està oberta a tots els amants de les lletres, professionals o amateurs, que escriguen en llengua castellana o llengua catalana. Entre els 341 aspirants, participen autors de tota la geografia espanyola, encara que també concorren textos procedents d’Amèrica Llatina (especialment l’Argentina, encara que també de Colòmbia, Cuba, l’Equador i Mèxic) i de països europeus com Alemanya i Itàlia.

La decisió del jurat, format per escriptors, periodistes, tècnics culturals i representants de l’Ajuntament de Peñarroya de Tastavins, es donarà a conéixer el pròxim 30 de desembre. El lliurament de premis del concurs Maties Pallarès se celebrarà el dilluns 20 de gener de 2020, el Dia dels Sants Patrons de Pena-roja de Tastavins.

Aquest dia també es donarà a conéixer al guanyador del 16é concurs de pintura Desideri Lombarte. Es tracta d’un certamen pictòric premiat amb 700€ que està obert a artistes de tot el món. Al llarg dels últims dies, el jurat ha fet una primera selecció, la qual inclou les considerades 20 millors obres del certamen.

Totes les pintures finalistes quedaran exposades en l’Ermita de Dalt de la Verge de la Font durant tot el mes de desembre en horaris d’Oficina de Turisme. A més, enguany, com a novetat els visitants podran votar l’obra que més els agrado, encara que la decisió final la tindrà el jurat.

REDACCIÓ
Mitjans