Logotips d'organismes oficials

La celebració de Sant Antoni a Massalió girarà al voltant dels ‘tres tombs’

La festa començarà amb els 'tres tombs' al voltant del sant i el lliurament del 'panet'

Animals de tota mena donaran els 'tres tombs' al Sant Antoni a Massalió.

La festivitat se celebrarà a Massalió durant el dissabte 18 de gener. La benedicció dels animals per ‘Sant Antoni’ començarà al matí amb ‘els tres tombs’ amb tres voltes al voltant del sant i el lliurament del ‘panet’ a tota classe de mascotes que segueixen complint amb la tradició des de l’any 2003. Un acte molt arrelat que segueix sent el plat principal. Els esdeveniments prosseguiran amb una missa i processó. “Cada vegada van menys animals a fer perdurar aquesta tradició que es va recuperar l’any 2003″.

La novetat del sopar i la foguera fa que la festivitat persistisca encara que siga molt local”, va explicar Rafa Martí, alcalde de la localitat. Aquest any la celebració serà el dissabte per aconseguir que no només els veïns de Massalió assistisquen a tots els actes i, d’aquesta manera, totes les activitats tindran lloc durant la mateixa jornada. La nit discorrerà al voltant d’una foguera en la qual es rostiran xoriços que s’acompanyaran amb vi i pastes. La festa continuarà amb ball a càrrec dels Kintos.

REDACCIÓ
Mitjans