Logotips d'organismes oficials

Queretes recita i recupera any rere any les ‘Lobes de Sant Antoni’

El dissabte a la tarda l'encesa de la tradicional foguera donarà inici a la festivitat

El sopar al voltant de la foguera és el punt àlgid de la festa a Queretes.

Un programa que pràcticament no varia rep ‘Sant Antoni’ a Queretes. Com és habitual, el dissabte a la tarda l’encesa de la tradicional foguera donarà inici a aquesta festivitat tan arrelada al municipi cretenc. Després, a la mateixa Plaça Major tindrà lloc el sopar de convivència a base de xoriços i llonganisses, un dels actes més concorreguts. El diumenge al matí arriben els actes més tradicionals. Se celebrarà la missa en honor al sant i la corresponent Bendició d’animals.

El recital de les ‘Lobes‘ i l’oferta, on es barregen textos antics amb composicions sobre temes actuals, serà el punt final de la festa. “Entre els assistents a la fi de la missa es reparteixen les ‘lobes de Sant Antoni’ i es reciten en comunitat”, va explicar Fernando Camps, alcalde de Queretes. Per clausurar el cap de setmana, els veïns col·laboren en una subhasta de plats que desemboca en sopars de quadrilla pels cellers de la localitat.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank