Logotips d'organismes oficials

El Govern manté el nivell 2 d’emergència i té com a prioritat restablir accessos i el suministre elèctric

Mayte Pérez: "El Matarranya és el riu que vigilem més estretament, però ens ho dificulta el fet de no tindre suministre elèctric"

El Govern d'Aragó manté la mirada en els nostres rius / Foto: MMB

El Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI), reunit este matí, ha decidit mantindre el nivell 2 d’emergència del Pla Territorial de Protecció Civil (PLATEJAR) mantenint com a prioritat el restabliment dels accessos a les zones que romanen aïllades i del suministre elèctric.

El Govern d’Aragó coordina d’esta manera uns treballs que seguixen avant. “Mentre hi haja municipis aïllats, sense llum o sense telefonia l’emergència continuarà”, ha assegurat la consellera de Presidència i Relacions Institucionals, Mayte Pérez.

La consellera ha presidit la reunió del CECOPI, en la qual han estat presents, entre altres, representants d’Educació, Carreteres, Agricultura, IASS, 061 Aragó, Subdelegacions del Govern, Diputacions provincials de Saragossa i Terol, Unitat Militar d’Emergències, Guàrdia Civil, Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, AEMET i Endesa.

Durant la nit s’ha treballat de la mà de la Unitat Militar d’Emergències (UME) en el suport als equips d’Endesa per a restablir el subministrament en el Matarranya i el Baix Aragó. S’ha anat instal·lant generadors per a donar subministrament i al matí s’havia aconseguit reduir a 3.000 el nombre d’abonats afectats per corts.

Reunió del Govern durant este matí / Foto: NDM

La gran acumulació de neu ha provocat avaries en la xarxa elèctrica en haver arrossegat diverses torres. Ara es treballa en la localització exacta del motiu d’estes avaries, una labor que també es realitza des d’un helicòpter, i en què siguen solucionades. En total s’han instal·lat 20 grups electrògens que donen un servei provisional a diversos punts i s’ha sol·licitat 10 més.

De Terol hi ha instal·lats grups en Calanda, Pena-roja, Fórnols, Ràfels, Arenys de Lledó i Ariño, les localitats en les quals tenien problemes el major volum de clients. Del Baix Aragó, les principals afeccions estan a Vall-de-roures, on s’estan coordinant els treballs amb l’UME per a instal·lar grups electrògens i el problema estava al matí en camí de resoldre’s.

CARRETERES
De la xarxa autonòmica, a Terol hi ha 22 equips treballant, dels quals 16 són del Govern d’Aragó i 6, contractats. En estos moments ja estan contractats totes les màquines disponibles a la província i hi ha dos pales que s’han incorporat este matí.

Respecte al despreniment en la carretera Massalió-La Vall, ja es pot transitar per la via perquè s’han apartat els arbres que impedien el pas, però encara hi ha grans pedres en la carretera.

RIUS
Sobre la situació en els rius, a penes s’han registrat incidències. “Hem estat alertes fonamentalment amb el riu Algars a Lledó, però no hi ha grans problemes. El Matarranya és el riu que vigilem més estretament, però ens dificulta el fet de no tindre suministre elèctric“, ha explicat la consellera de Presidència i Relacions Institucionals.

REDACCIÓ
Mitjans