Logotips d'organismes oficials

Jesús Calvo debutarà com a co-protagonista a Las Bodas de Isabel de Segura

El de Vall-de-roures interpretarà a Pedro de Azagra a la festa d’Interès Turístic Nacional

A l'esquerra, Jesús Calvo interpretant al seu personatge a La partida de Diego. / Foto: NDM

Del 20 al 23 de febrer se celebrarà una nova edició de Las Bodas de Isabel de Segura a la capital provincial. D’entre les desenes de actors que participen en esta representació, Jesús Calvo, veí del Matarranya, va ser seleccionat durant el càsting per a interpretar un dels personatges claus de l’obra: Pedro de Azagra.

Azagra fou un noble navarrès establert al senyoriu d’Albarracín durant el segle XIII. A la història de los Amantes de Teruel, el personatge esdevé, en certa mesura, l’antagonista de l’obra: Isabel, pensant que el seu estimat Diego no retornaria, es veu obligada a casar-se en l’adinerat Pedro de Azagra.

Jesús Calvo ha dedicat la seua trajectòria professional a la docència i, des de fa uns anys, s’ha involucrat en diverses associacions teatrals com ‘Lo mentidero’ de Queretes. El que va començar com una mera afició l’ha portat a actuar en llocs tan emblemàtics com el Teatro Principal de Zamora representant ‘La venganza de Don Mendo’. “M’ha agradat sempre molt llegir, posant-me a la pell dels personatges. Poc a poc este gust per la lectura m’ha portat a posar-me davant d’un escenari”, afirmà Calvo.

Al càsting per a les Bodes de Isabel de Segura es van presentar 150 actors, una quarantena dels quals eren els sèniors. “Mai m’havia plantejat participar a les Bodes perquè necessita molt d’assaig ja que el nivell d’exigència és fort. Uns amics de Terol me van animar a apuntar-me a les proves”, comentà l’actor.

La selecció es va desenvolupar durant tres dies, amb proves molt diverses. Després, van sortir les llistes dels elegits per als diferents personatges i Jesús Calvo havia estat triat com a Pedro de Azagra. “Jo no sóc actor professional ni res, era una oportunitat de compartir el teatre. Quan em vaig adonar de que era un dels protagonistes, va ser tota una sorpresa”, confessà Calvo.

Durant les últimes setmanes els actors han estat treballant regularment per a que tot estigue perfectament preparat per a l’estrena d’este cap de setmana. “Com que les escenes es duen a terme al carrer, hem tingut que assajar molt tard. Normalment comencem a les set de la tarde i acabem cap a la una de la matinada”.

Per a Calvo, que participa en les quatre escenes claus de l’obra, la dificultat no ha radicat tant en l’assimilació del text sinó en la posada en escena en un espai exterior. “Són escenes corals que tenen molts punts de vista, de manera que cal tenir-ho tot mil·limetrat i mantenir el caràcter del personatge durant tota l’estona”.

“Ha estat una experiència molt bonica, no se pot definir en paraules. Este cap de setmana serà molt il·lusionant, l’encaro amb molt d’orgull i responsabilitat”, conclogué Calvo.

SABINA COLOMÉ
Mitjans