Logotips d'organismes oficials

Suspés l’acte d’inauguració al Juan Cabré de Yol Yeste i Paco Lafarga

L'exposició continuarà sent visitable a partir de demà a pesar que se suspenga l'acte d'inauguració

Exposició de Paco Lafarga al Juan Cabré de Calaceit / Foto: NDM

Per prevenció de transmissió comunitària de coronavirus, el Govern d’Aragó ha comunicat que quede suspés l’acte d’inauguració de demà divendres. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el Museu Juan Cabré en col·laboració amb l’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd i l’Ajuntament de Calaceit, havien preparat la presentació demà divendres 13 de març a les 19.30 h. del llibre-compte El palacio oculto de las siete puertas de Yol de Yeste i l’exposició de dibuixos de Paco Lafarga que il·lustren el llibre.

En El palacio oculto de las siete puertas, llibre escrit a manera de poemes i il·lustrat pel pintor Paco Lafarga, Yol de Yeste rescata una de les llegendes orals contades pel seu besavi, “el papà Manuel”, que comença en el Palau de la Aljafería (Saragossa) i acaba en els ports de Beseit . El relat va passar de generació en generació en la seua família fins que va arribar a Yol, qui malgrat ser sorda de naixement ha aconseguit véncer l’adversitat auditiva i transmetre esta història a tots els públics. Estos contes, explica l’escriptora, “van trencar els motles i els fonaments que va imposar la societat al·legant que jo, sent sorda profunda de naixement, mai podria saber-los, o, més ben dit, escoltar-los”.

A El palacio oculto de las siete puertas, Yol s’inspira en el territori del Matarranya i apareix la mateixa protagonista que en el seu primer lliure Sueños desde el silencio: “la niña del pañuelo”, que és ella mateixa de xicoteta. També van ser “la niña del pañuelo” la seua àvia i la seua mare de xicotetes, quan escoltaven la llegenda amb les seues pors de no saber com trencar correctament l’encant amb el mocador, però cap és silenci com ella.

A més de presentar el llibre-conte, en el mateix acte s’inaugurava l’exposició de dibuixos de Paco Lafarga, unes 35 il·lustracions expressament fetes per al conte, realitzades al llapis i carbó sobre paper.

L’exposició continuarà sent visitable a partir de demà a pesar que se suspenga l’acte d’inauguració.

REDACCIÓ
Mitjans