Logotips d'organismes oficials

Les dones de La Portellada estan confeccionant mascarilles caseres

Aquestes mascarilles de tela es renten a altes temperatures per a desinfectar-les per complet

Les mascarilles les confecciones a les seues cases i amb tela resistent i específica. / Foto: NDM

L’associació de dones de La Portellada s’ha bolcat i implicat per complet en la situació d’emergència sanitària que s’està sofrint últimament. En aquest sentit les dones de la localitat s’han posat a confeccionar mascarilles de tela per a poder donar-les a persones vulnerables o grups de risc que no poden accedir a aquests productes.

La falta de mascarilles i altres tipos de productes protectors davant el COVID-19 va preocupar a una de les membres de la junta que exerceix com a professional sanitària. Les seves companyes van començar aquest mateix diumenge a confeccionar el material que es distribuirà entre pacients o residències d’ancians. “A pesar que no sabíem si serien vàlides o no, ja ens han confirmat que sí que es poden usar aquestes màscares”, va explicar l’alcaldessa Gloria Serrat. La desinfecció d’aquestes màscares consisteix en rentar-les a altes temperatures, per la qual cosa la tela ha de ser resistent i específica.

Des de l’Ajuntament de la localitat també han habilitat diversos números de telèfon per a oferir ajuda a les persones majors que necessitin proveir-se de productes de primera necessitat.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank