Logotips d'organismes oficials

Aragó assegura la continuïtat de l’activitat educativa i el compliment del calendari escolar

La EVAU es realitzarà a finals de juny o a principis de juliol

La reunió telemàtica d'Educació / Foto: NDM

Una vegada que finalitze l’estat d’alarma decretat amb motiu de l’alerta sanitària pel COVID-19, i les circumstàncies així ho aconsellen, Aragó, igual que la resta de comunitats autònomes, garantix la continuïtat de l’activitat educativa i el compliment del calendari escolar. Així ho han acordat este matí els representants educatius de tot el territori en una conferència sectorial telemàtica que ha estat presidida per la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celáa.

Tal com ha dit el conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Felipe Faci, tant els representants educatius de les diferents comunitats autònomes com la ministra s’han mostrat d’acord en complir amb el calendari escolar i reprendre el curs amb normalitat quan siga possible. En este sentit, Faci ha insistit que, quan abans es puga recuperar la normalitat, molt millor, encara que també ha explicat que cal adaptar els continguts a este escenari en el qual l’educació s’està tenint amb possibilitats a distància. Així, Ministeri i comunitats autònomes estudien també l’adaptació dels continguts curriculars, modificant les programacions de manera que es puga treballar més en competències que en continguts.

Aprofundint en esta idea, ha volgut ressaltar el treball de la comunitat educativa que, en les seues paraules, està responent de forma admirable a les necessitats i noves formes de treball que s’han plantejat i a la seua disposició per mantenir un continu contacte amb les famílies.

En un altre ordre de coses, la Conferència sectorial ha acordat també retardar les proves de EVAU per a finals de juny o principis de juliol, si la situació ho permet. Pel que fa a l’examen de setembre, hauria d’establir-se en la segona quinzena del mes. No obstant això, la Conferència educativa s’està plantejant també oferir una major opcionalitat perquè aquells alumnes que no hagin tingut l’oportunitat un determinat bloc de continguts, puguen optar per un altre alternatiu.

Un altre dels assumptes que s’han abordat en la reunió i sobre el qual encara no hi ha una posició comuna és el compliment o no dels terminis que s’havien establert per a la convocatòria de les oposicions previstes este any. El Ministeri convocarà les comunitats autònomes a una nova reunió la setmana que ve i, en el cas d’Aragó, el Departament mantindrà en els pròxims dies una trobada amb els sindicats de sector per a una posada en comú davant la pròrroga de l’estat d’alarma.

REDACCIÓ
Mitjans