Logotips d'organismes oficials

Lectura virtual com una alternativa a la celebració del 23 d’abril a Mont-roig i La Vall

Els organitzadors han animat al poble a enviar vídeos llegint llibres i fotos amb les seves obres preferides

Amb totes les propostes rebudes es crearà un vídeo que després es difondrà per les xarxes socials./ Foto: NDM

El dijous 23 d’abril Aragó celebra el seu dia juntament amb el dia del Llibre i tot i el Matarranya no ha volgut perdre’s la celebració tot i la complicada situació que estem vivint a causa del COVID-19. Les propostes que arriben dels diferents pobles del territori tenen una idea en comú tot i que cada un presenta les seves variacions.

Concretament, parlem ara del cas de Mont-roig, on des de l’Associació Cultural Sucarrats han proposat als seus veïns i veïnes una lectura virtual com una alternativa a la tradicional celebració. D’aquesta manera des de l’Associació han fet una cridà al poble per enviar un vídeo de forma particular llegint una obra destacada i amb una duració aproximada d’uns 30 segons. Tal com va assegurar Pere Guarch, membre de Sucarrats, la iniciativa ha estat molt ben rebuda i ja han participat uns 50 veïns del poble. El resultat final de la lectura virtual serà compartit en els pròxims dies en un canal de YouTube exclusiu que han creat per l’ocasió.

L’Associació Sucarrats es va crear fa 25 anys i la celebració de Sant Jordi al terme de Mont-roig es porta realitzant amb molta participació durant els últims 20 anys. “Sempre ha sigut una activitat que ha agradat molt i la gent ha participat”, va assegurar Pere Guarch. En anteriors edicions per la festivitat del 23 d’abril es feia una lectura pública a la plaça del poble acompanyada de música i pastes.

D’altra banda La Vall també ha seguit una línia similar a la de Mont-roig per crear una alternativa a la celebració habitual. A la localitat han demanat als seus veïns i veïnes que participin enviant una foto amb el seu llibre, compte o poema preferit. També animen a tot el que vulgui a gravar-se recitant algun fragment de la seva obra literària favorita. Els participants en la iniciativa poden ser de qualsevol edat i l’obra literària pot ser de qualsevol gènere. Amb tot el contingut rebut des de l’Ajuntament crearan un gran vídeo que difondran per les xarxes.

Així és com els dos pobles volen crear un record de l’any que no van poder celebrar la festa al carrer i ho van fer des de casa, junts en la distància, però més units que mai.

Video Thumbnail

San Jorge 2020. Fiesta de la Lectura – Valdeltormo

El dijous 23 d'abril Aragó celebra el seu dia juntament amb el dia del Llibre i tot i el Matarranya no ha volgut perdre's la celebració tot i la complicada situació que estem vivint a causa del COVID-19. Les propostes que arriben dels diferents pobles del territori tenen una idea en comú tot i que c

JOSÉ BLANCH
Mitjans