Logotips d'organismes oficials

Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria elaboren un receptari per a la Residència de Vall-de-roures

Des de la pròpia residència s'han compromès a enviar imatges del resultat de les receptes una vegada les realitzin

Els alumnes de segon d'FP bàsica anaven a iniciar les pràctiques, però a causa de la complicada situació actual aquestes s'han vist cancel·lades. / Foto: NDM

L’activitat que han preparat consisteix en l’elaboració un receptari adaptat el grup de gent gran. La intenció és recollir una gran quantitat de receptes i donar-les a la Residència de Vall-de-roures per a ajudar en la complicada situació.

“Nuestro granito de arena” és el nom que ha rebut la iniciativa proposada des de la pròpia escola d’Hostaleria. Els objectius que es pretenen amb l’activitat és que els alumnes busquin receptes i les adaptin tenint en compte que es tracta d’un col·lectiu amb una dieta especial. A més d’adaptar-la l’han de calcular per a 10 persones i ajustar les quantitats.

L’activitat ha estat proposada a tres cursos diferents. En primer de FP Bàsica, han de pensar un nom per a l’activitat proposada i una recepta. I en Segon de Bàsica i Grau Mitjà han de dissenyar 5 receptes. Per a crear aquestes dietes han permès tots els grups d’aliments i les receptes són de lliure elecció. L’únic paràmetre que tinguin en compte al grup al qual va dirigit.

Com a resultat de l’activitat unificaran totes les propostes i crearan un receptari per a la Residència. De manera que poden elaborar-les en el centre, tant per a residents com per a treballadors i voluntaris. En aquest sentit, des de la pròpia residència s’han compromès a enviar imatges del resultat de les receptes una vegada les realitzin. Aquesta aplicació pràctica de l’activitat fa que sigui més atractiva per als alumnes, els qui s’han mostrat molt emocionats per poder dissenyar els plats perquè després cuinin. És la forma que ha trobat el centre d’ajudar des de de les seves cases i mostrar el seu costat més solidari.

D’altra banda, els alumnes de segon d’FP bàsica anaven a iniciar les pràctiques pròximament, però a causa de la complicada situació actual aquestes s’han vist cancel·lades. L’alternativa a les pràctiques proposta des del Govern d’Aragó és fer un treball, reduint així les hores a la meitat. Normalment han de fer 240 hores en una empresa i amb la normativa actual han de fer un treball a casa de 120 hores. I si aquest és apte, se’ls convalida del mòdul de pràctiques. Una altra opció que donen des d’Educació és esperar a setembre per a matricular-se en el mòdul de pràctiques, realitzar-les i posteriorment matricular-se a l’octubre en un cicle formatiu de grau mitjà. No obstant això, aquesta última opció pot ser arriscada si un vol cursar un cicle amb alta demanda, ja que poden esgotar-se les places lliures.

JOSÉ BLANCH

 

Mitjans