Logotips d'organismes oficials

Les perruqueries reprenen l’activitat amb una allau de clients

Els centres d'estètica han de complir uns estrictes protocols de seguretat

Video Thumbnail
Perruqueria PNRJ Desconfinament
La fase 0 de desconfinament ha portat l'obertura de nous serveis, com és el cas de les perruqueries. Al Matarranya, la majoria d'este tipus de centres estètics han tornat a obrir les seues portes després de gairebé dos mesos tancats. I la població no ha perdut el temps a l'hora de demanar cita i acu

La fase 0 de desconfinament ha portat l’obertura de nous serveis, com és el cas de les perruqueries. Al Matarranya, la majoria d’este tipus de centres estètics han tornat a obrir les seues portes després de gairebé dos mesos tancats. I la població no ha perdut el temps a l’hora de demanar cita i acudir al més prompte possible a la seua perruqueria de confiança.

Pena-roja compta amb dues perruqueries i les dues estan desbordades, per l’allau de clients i pel poc marge que han tingut per preparar l’obertura i adaptar-se a les restriccions sanitàries. Maria José Gil, perruquera a Pena-roja, explicava que “ens ha costat que ens arribes el material, ja que molts proveïdors no treballaven o estaven en ERTES, però al final ens hem pogut abastir i hem pogut obrir amb totes les mesures de seguretat que ens demanen”. Han de desinfectar el local tres cops al dia i després de cada client. Usen mascaretes, guants i gel desinfectant tant clients com treballadors. Han de desinfectar tot el material que van usant i en els casos que és possible tindre material d’un sol ús. Tot i aquest farragós protocol, tenen l’agenda plena i no deixen de rebre peticions de cites.

A la perruqueria de Maria José Gil hi treballen ella i la seua germana i han hagut de reduir l’aforament a dos clients i adaptar les zones, “per ara hem desmuntat l’espai d’estètica i treballem una a cada punta”. L’altra perruqueria amb què compta el poble només hi treballa Àngela Torner, i també ha hagut d’adaptar-se a tots estos protocols. Ella per ara tampoc ha fet serveis d’estètica, tot i que seguint les mesures també es poden realitzar, “per ara la gent el que més els urgeix és arreglar-se el cabell; per als tractaments d’estètica, com fer-se la manicura, no tenen tanta pressa”, explicava Torner.

Tots estos primers dies estan sent complicat per a estes professionals, que s’han hagut d’adaptar als nous protocols, però estan contentes de poder tornar a obrir després de tantes setmanes.”Este temps hem tingut els mateixos gastos, com pagar la seguretat social, natres tenim la sort que el local és nostre i que hem tingut una petita ajuda del govern, però hem patit com tots, recordava Gil.

MARTA JIMÉNEZ

 

 

Mitjans