Logotips d'organismes oficials

Herbers celebra una rogativa virtual a la Tossa amb un vídeo de tots els veïns i veïnes

En el vídeo recreen l'habitual caminada en Rogativa a la Tossa i al mateix temps mostren fotografies d'altres edicions, càntics i tradicions

Video Thumbnail
Rogativa La Tossa Herbers 2020
En el vídeo que han creat els veïns i veïnes d'Herbers recreen l'habitual caminada en Rogativa a la Tossa que celebren anualment el primer cap de setmana de maig. Els habitants de la localitat van explicant durant el llarg del vídeo el recorregut de forma individual i amb vídeos gravats per ells mat

En el vídeo que han creat els veïns i veïnes d’Herbers recreen l’habitual caminada en Rogativa a la Tossa que celebren anualment el primer cap de setmana de maig.

Els habitants de la localitat van explicant durant el llarg del vídeo el recorregut de forma individual i amb vídeos gravats per ells mateixos. Mentre surten fotografies antigues d’altres edicions o podem veure a la gent d’Herbers gaudint de la festa. Així mateix, els mateixos veïns i veïnes també surten recitant alguns dels càntics habituals que fan durant la Rogativa. Fins i tot, el vídeo inicia amb el vicari donant el sermó d’inici de la festa. I posteriorment s’explica tot el recorregut fins a la Tossa.

El pelegrinatge a la Tossa d’Herbers es fa cada any i és una tradició molt arrelada a la localitat que convoca durant el cap de setmana a tota la gent vinculada al poble. Durant la jornada van a peu fins a l’ermita. En el camí, quan troben dos munts de pedres, on es troben enterrats una mare i el seu fill en un i en l’altre l’home, en passar tiren una pedra a cada munt i resen un pare nostre per ells i per als difunts d’Herbers. En la jornada també resen per la Mare de Déu del Sargar d’Herbers, per la Mare de Déu de la Font de Pena-roja, per la Consolació de Mont-roig i la Mare de Déu de Vallibona de Morella. Així mateix, durant la jornada també reparteixen unes tradicionals rolletes.

El vídeo ha estat editat per Segui Saumell, Jonathan Meseguer i Marc Sola Bel.

REDACCIÓ
Mitjans