Logotips d'organismes oficials

Boné: “és imprescindible a la província un servei de transports eficaç i de qualitat”

El portaveu del Partit Popular a Terol reclama la "màxima implicació" dels governs nacional i autonòmic

Carlos Boné en una de les intervencions com a portaveu / Foto: NDM

El Grup Provincial del Partit Popular en la Diputació de Terol ha registrat una proposta per al seu debat en la pròxima sessió plenària que posa la atenció en el sector dels transports. Degut a la necessitat que tenen els veïns de la província de Terol i degut també als minvaments que s’han produït a conseqüència de l’estat d’alarma i que ha deixat en evidència la rellevància que posseïx per al dia a dia dels ciutadans, segons paraules del portaveu de la formació en la institució i alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, “és imprescindible a la província un servei de transports eficaç i de qualitat”.

El servei de transport regular de viatgers per carretera és fonamental per a la població perquè garantix la mobilitat de la ciutadania i la possibilitat de desplaçar-se, per exemple, a espais d’especial importància per al dia a dia com són els centres sanitaris o les dependències administratives per a la realització de qualsevol tipo de gestió.

El text de la iniciativa del Partit Popular reclama al Govern d’Espanya que adopte les decisions necessàries per a garantir el manteniment i la millora de les línies de transport que són de la seua competència. També centra el foco en l’Executiu autonòmic, al qual insta a garantir el manteniment de totes les rutes de la província de Terol, consolidant els serveis que s’estaven prestant fins al 14 de març i executant les mesures pertinents perquè el sistema “cobrisca les necessitats de la població i evite el seu aïllament”.

“No és tolerable que la província torne a patir una reducció dels seus serveis de transport per carretera i que, davant les dificultats i en la volta a la normalitat, es produïsca una nova retallada en un servei que és essencial especialment per a les persones majors i dependents, que són les que fan major ús del transport de viatgers per carretera“, ha ressaltat el portaveu del Grup Popular.

Boné aposta per un sistema en el qual “ningú que tinga la necessitat de desplaçar-se tingue que desistir perquè les condicions no són les adequades” i per a això reclama la “màxima implicació” dels governs d’Aragó i d’Espanya. Posa especial èmfasi en el regional i en el nou mapa concessional de transport de viatgers, que segons pensen els populars “no ha suposat una millora i no ha impedit que els municipis continuen tenint seriosos problemes per a garantir la connectivitat per carretera”.

Este problema és degut, tal com ha recalcat el representant ‘popular’, a la “falta de compromís del Govern d’Aragó amb el medi rural”. Precisament per això ha sol·licitat a l’Executiu regional que “done per fi la màxima prioritat a un assumpte que considerem capital”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank