Logotips d'organismes oficials

Un festival online i una sèrie de tallers a l’estiu per a continuar aprenent música

L'Escola de Música de Calaceit proposa activitats musicals estives als seus alumnes

L'escola de música va celebrar una setmana solidària al febrer. / Foto: M. Jiménez

Les dos jornades de concerts que habitualment visten la plaça Major de Calaceit cada mes de juny s’ha cancel·lat a causa de la situació. No per això els alumnes de l’Escola de Música de Calaceit es quedaran sense mostrar als seus amics i familiars l’aprés durant este curs acadèmic. El festival de fi de curs es realitzarà a través del canal de YouTube de l’escola amb les aportacions dels alumnes que han seguit amb la seua formació malgrat el distanciament social. Unes audicions que pretenen “aportar llum a esta situació que estem vivint”, va explicar Eva María Abas, directora de l’escola.

L’escola de música va continuar amb la formació en línia a través de plataformes digitals durant el confinament. “Era moment de mantindre el contacte i de seguir amb alguna de les activitats”, va assegurar la directora, “ens ha servit per a investigar i descobrir parts de la música que normalment no fem”. El professorat va aportar idees i activitats per a les famílies per a descobrir noves melodies i instruments a casa.

A l’estiu les activitats no cessaran. Una nova proposta que asseguren “portem diversos anys sospesant a l’escola” per fi tirarà avant en els pròxims mesos. Una sèrie de tallers multiactivitat musical que es desenvoluparan entorn a diverses temàtiques com musicogrames, percussió corporal o gimcanes musicals per a xiquets a partir de 5 anys. “Enguany no hi haurà activitats d’estiu i esta era una bona manera de donar un espai i una opció per als xiquets”, va explicar Abas. Cada taller serà diferent excepte l’última setmana que es realitzarà un ‘Tu Cara Me Suena’ amb vestuari, veu, coreografies i performance inclosos. Paral·lelament, l’escola oferirà uns tallers instrumentals de bateria, piano i guitarra perquè els alumnes de l’escola puguen continuar desenvolupant les seues habilitats amb els instruments.

Les activitats es realitzaran en grups de no més de 8 persones, mantenint la distància de seguretat i seguint les recomanacions higièniques.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank