Logotips d'organismes oficials

La DPT concedix un milió d’euros als ajuntaments per Glòria i la COVID-19

La Diputació distribuirà el milió d'euros per a ajudar als municipis pels gastos que han hagut d'assumir per a fer front a la borrasca Glòria i a la COVID-19 a través d'un pla de concertació

El ple es va realitzar telemàticament. / Foto: NDM

El ple ordinari del mes de juliol de la Diputació de Terol va aprovar ahir modificacions de crèdit per valor de tres milions d’euros, per a distribuir un milió d’euros en un Pla de concertació extraordinari entre els ajuntaments de la província per a ajudar-los amb les despeses provocades per la tempesta Glòria i la crisi de la COVID-19. De la modificació pressupostària, un altre milió d’euros s’aportarà a través d’un conveni amb el Govern d’Aragó, tal com es va acordar, per a col·laborar en l’Estratègia per a la Recuperació Econòmica i Social, i un tercer servirà per a reforçar àrees de treball de la institució, com 750.000 euros que es destinaran a carreteres i camins rurals.

El vicepresident de la DPT i diputat delegat de Vies i Obres, Alberto Izquierdo, va assenyalar que “el pressupost està viu i, per desgràcia, l’any està sent difícil, pel que l’anem canviant per a atendre les necessitats de la província de Terol”. A més ha apuntat que “tots els diners d’esta modificació anirà directament o indirectament als municipis i les persones que viuen en ells”.

Així, la Diputació distribuirà el milió d’euros per a ajudar als municipis pels gastos que han hagut d’assumir per a fer front a la borrasca Glòria i a la COVID-19 a través d’un pla de concertació. “Hem triat esta fórmula perquè des d’intervenció ens havien dit que era molt més fàcil perquè els diners arribe al més prompte possible als ajuntaments”, va dir Rando.

Un altre milió d’euros de la modificació pressupostària aprovada servirà per a col·laborar amb el Govern d’Aragó, tal com es va acordar amb les tres diputacions provincials, dins de l’Estratègia per a la Recuperació Econòmica i Social, aprovada amb el consens de tots els grups en les Corts d’Aragó. “Se centra fonamentalment en l’ajuda a PIMES i autònoms culturals, així com en el sector turístic. Hem fet un gran esforç però val la pena donada l’evolució de la pandèmia”, va assenyalar el president de la DPT.

La modificació pressupostària es completa amb un altre milió d’euros que serviran per a reforçar àrees com el Servei de Vies i Obres, per l’alt nivell d’execució d’este departament i les despeses que ha assumit en el que va d’any en emergències per la tempesta Glòria i els despreniments d’esta primavera. Així, a l’adecuació de carreteres i camins rurals es destinaran 750.000 euros i la resta servirà també per a reforçar serveis que s’han ocupat a fons en estos mesos com el d’Extinció d’Incendis i Salvament.

Alberto Izquierdo va assenyalar que la modificació és “fruit d’aqueix gran esforç que s’ha fet en carreteres i camins rurals durant este any”. Ha apuntat que el pressupost de Vies i Obres està ja en una execució superior al 90% “perquè s’ha sigut ràpid en la resposta als municipis, hem sigut allí on hi ha hagut un problema amb un treball intensíssim”. I ha assenyalat que es va a bon ritme en els treballs perquè les màquines, tal com s’ha obstinat l’equip de govern, passen per cada municipi cada dos anys.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank