Logotips d'organismes oficials

La UCOCAL detecta en els joves el perfil més despreocupat per la situació al Matarranya

El Matarranya té un brot actiu de COVID-19 i preocupen els joves

Imatge d'un test de la COVID-19. | Foto: NDM

La comarca del Matarranya té encara un brot actiu de coronavirus amb la mirada posada en una de les principals preocupacions: la conscienciació de la població sobre el problema.

La pandèmia es percep des de la UCOCAL com un problema “serio i greu que hem detectat que no tots perceben així”, la qual cosa desemboca en el desacatament de les mesures de seguretat creant conseqüentment riscos per a ells mateixos i per a les persones del seu voltant. El perfil més despreocupat al Matarranya coincidix amb la població jove que gaudix d’un bon estat de salut i que creuen que desenvoluparan una malaltia lleu o asimptomàtica “encara que existixen casos d’estos perfils que arriben fins i tot a ingressar en UCI i desenvolupar seqüeles a mitjà o llarg termini”. Des de la UCOCAL, el president, Daniel Ferrer va realitzar una crida per a ser “responsables en les persones al seu voltant en patologies cròniques que podrien desenvolupar malalties cròniques”.

En este sentit, des de la Unitat es recorda a la població la importància de complir les obligacions com l’ús de la mascareta també en els establiments com a bars o restaurants.

Els rebrots “esperàvem que es produïren, però més cap a la tardor”, va admetre el portaveu de la Unitat de Coordinació Operativa Comarcal del Matarranya. Els contactes estrets són concurrents durant els dies estius i de retrobaments entre familiars i amics en els municipis. En esta línia, es considera com a contacte estret el fet d’haver estat més de 15 minuts amb una persona sense complir amb les distàncies de seguretat ni amb les mesures de protecció oportunes. En cas d’haver sigut contacte estret amb un positiu caldria procedir al rastreig mitjançant una prova PCR i estar en aïllament domiciliari sense acudir als centres sanitaris fins que els serveis socials contacten amb cada possible cas de la COVID-19.

REDACCIÓ
Mitjans