Logotips d'organismes oficials

El Castell de Vall-de-roures realitzarà un curs de l’Universitat de Saragossa

El curs 'Els castells. Recuperació patrimonial i retorn econòmic' es realitzarà el pròxim 3 de setembre en la gran fortalesa de la localitat

La fortalesa de Vall-de-roures acollirà el curs de Unizar. | Foto: PVS

La Universitat de Saragossa es trasllada el mes vinent de setembre a Vall-de-roures per a realitzar una formació ajustada al seu monument més emblemàtic. El curs ‘Els castells. Recuperació patrimonial i retorn econòmic’ es realitzarà el pròxim 3 de setembre en la gran fortalesa de la localitat.

Per a això, la Universitat d’Estiu de Terol oferirà un total de 7 hores lectives presencials durant les quals intervindran sis experts i doctors en la història dels monuments de Terol. Així, durant el matí, s’exposaran quatre models de gestió de castells de la província: el castell de Peracense, el Parador d’Alcanyís, el castell de Mora de Rubielos i el de Vall-de-roures. A més, participarà en el curs Clara Villalba Montaner, arquitecta representant del Govern d’Aragó i Jesús Franco Calvo, arqueòleg i professor de la Universitat de Saragossa.

L’objectiu de la formació és aportar una visió global sobre l’estat de conservació i usos actuals dels castells d’Aragó i de Terol, així com oferir models concrets de recuperació i de gestió que puguen servir per a associacions, futurs gestors, entitats públiques. Durant aqueixa mateixa tarde es realitzarà una visita guiada a càrrec del director de la Fundació Vall-de-roures Patrimonial pel Castell de Vall-de-roures.

La direcció del curs recaurà en la Fundació Vall-de-roures Patrimonial «Asunción Tomás Foz», dirigida per Manuel Siurana. “Vaig considerar que era una manera de reconéixer la nostra labor en la recuperació del patrimoni”, va explicar el director, que va afegir que “crec que el nostre mètode d’actuació pot servir com a model en la recuperació de fortaleses d’altres municipis”.

REDACCIÓ
Mitjans