Logotips d'organismes oficials

La Guàrdia Civil deté a una persona per una plantació de marihuana a Massalió

En el cultiu indoor, els guàrdies civils han aprehés 584 plantes de marihuana i més de 7 kg de cabdells

Varies plantes de la casa estaven totalment condicionades per a la plantació de cànnabis. / Foto: NDM

La Guàrdia Civil de la Comandància de Terol ha dut a terme la denominada operació Çaón que s’ha saldat amb la detenció d’una persona com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública en una localitat de la Comarca del Matarranya, concretament a la població de Massalió

Les investigacions es van iniciar durant el mes de juny quan, guàrdies civils de l’Equip de Policia Judicial d’Alcanyís de la Comandància de la Guàrdia Civil de Terol, van descobrir que en un habitatge d’esta localitat, es podria estar cometent algun delicte contra la salut pública relacionat amb el cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents.

Després de realitzar un registre en l’habitatge, els guàrdies civils van descobrir l’existència d’una plantació de cànnabis sativa, en la modalitat de indoor.

Dins de l’immoble, que comptava amb diverses altures, es va constatar que estava destinat exclusivament al cultiu d’esta mena de plantacióDos de les tres altures havien sigut condicionades per a imitar les condicions climatològiques i de lluminositat per a un creixement natural i accelerat de les plantes, així com nombrosos llums i sistemes de reg automatitzat, impermeabilització del sòl, ventilació a través d’aires condicionats, panells reflectors folrant les parets, una instal·lació elèctrica concorde a les necessitats del cultiu.

Els agents van aprehendre 584 plantes de marihuana, amb un pes de més de 36 kgsi més de 7 kgsde cabdells.

Per tot l’esdevingut, els guàrdies civils van detindre a una persona com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

Tant les diligències instruïdes com la persona detinguda van ser posades a la disposició del Jutjat núm. 1 d’Alcanyís.

REDACCIÓ
Mitjans