Logotips d'organismes oficials

Creu Roja Matarranya busca nous voluntaris per la situació derivada de la COVID-19

La crisi sanitària ha provocat que els voluntaris més majors o amb alguna patologia de risc no hagen pogut col·laborar

Voluntaris de Creu Roja. | Foto: Creu Roja

La xarxa de voluntaris del Matarranya ha comptat durant este 2020 amb unes 15 persones actives. La situació derivada per la COVID-19 ha provocat que els voluntaris més majors o amb alguna patologia de risc no hagen pogut aportar la seua vocació i hagen hagut de deixar la seua activitat de moment, “ens vam veure amb una mica menys de voluntariat del qual tenim normalment”, va explicar Irene Pueyo, treballadora social de Creu Roja Matarranya. No obstant això, segons explicava la treballadora social, “sí que és cert que es van presentar bastant gent jove, sobretot estudiants que havien tornat a la comarca perquè s’havien suspés les classes i fins ara ens han estat fent una gran labor”.

Dins del treball del voluntari les funcions varien molt depenent del projecte, col·lectiu o l’activitat en la qual es participe. La participació va des d’ajuda en mobilitzacions de persones majors a centres hospitalaris, tallers o repartiment d’aliments. “No hi ha una funció en concret del voluntariat, sinó que segons en què participen tenen una funció o una altra”, va aclarir Irene Pueyo.

Com a resultat de la COVID-19 les activitats que desenvolupa de manera presencial Creu Roja van quedar paralitzades i es va haver de modificar la seua dinàmica. En este sentit, l’ajuda es va centrar en atendre a les persones més vulnerables, persones majors i persones en risc d’exclusió. Malgrat la baixa d’alguns voluntaris per pertànyer al grup de risc, des de Creu Roja del Matarranya van recalcar que “hi ha hagut una gran involucració de molta part de la societat a col·laborar i prestar la seua ajuda per a tot allò que hem necessitat”.

La funció del voluntariat és molt important, per a organitzacions com Creu Roja els voluntaris són una part fonamental i peça clau per a poder realitzar les activitats que es duen a terme i poder arribar a les persones que atenen, “si no fóra pel voluntariat, se’ns faria molt difícil”, va assegurar la treballadora social. “Moltes persones creuen que potser no tenen el suficient temps per a aportar, però sempre intentem buscar activitats que encaixen amb la disponibilitat i temps lliure de cada persona”.

Per a poder formar part de la xarxa de voluntaris de Creu Roja del Matarranya pots trobar més informació en www2.cruzroja.es/voluntariado completant el seu formulari o bé cridant o enviant un WhatsApp al 671 05 85 62. De manera presencial, l’oficial de Creu Roja Matarranya es troba en Carrer Tarragona número 3 en Vall-de-roures.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank