Logotips d'organismes oficials

La falta d’alumnes podria fer desaparéixer un dels graus d’hostaleria de l’IES

S'ha ampliat el període de matrícula i els alumnes podran preinscriure's de manera excepcional durant dijous i divendres

Video Thumbnail
Falta alumnes FP Serveis IES Matarranya
L'IES Matarranya ha allargat el termini de matrícula per als alumnes interessats a inscriure's a les ofertes formatives d'hostaleria i restauració per a este curs. Els alumnes podran preinsciure's de manera excepcional durant el dijous i divendres i hauran de realitzar la matrícula en l'oferta forma

L’IES Matarranya ha allargat el termini de matrícula per als alumnes interessats a inscriure’s a les ofertes formatives d’hostaleria i restauració per a este curs. Els alumnes podran preinsciure’s de manera excepcional durant el dijous i divendres i hauran de realitzar la matrícula en l’oferta formativa fins al pròxim formularan les matrícules els pròxims 23 i 24 de setembre.

La falta d’alumnes en els cicles formatius de Grau Mitjà podria fer desaparéixer l’oferta formativa de l’IES Matarranya que ha vist com baixava la demanda entre els estudiants en els últims anys, especialment la formació en Serveis de Restauració, encara que els cicles oferits, de moment, sempre han pogut desenvolupar-se amb les places mínimes completes. En els últims cursos, la direcció del centre s’ha vist obligada a realitzar una crida a possibles interessats per a poder cobrir el contingent mínim d’alumnes. Un assumpte preocupant en tant que els estudiants formats pel centre educatiu passen a formar part del sector hoteler del Matarranya després del període de pràctiques que s’oferix amb la formació. Els empresaris i hostalers de la comarca recorren als auxiliars formats en l’IES Matarranya per a augmentar les seues plantilles durant les altes temporades que cada vegada atrauen a més turistes a la zona.

A més, el centre compta amb convenis signats amb diverses empreses càrnies com el Grup d’Empreses Arcoiris i bodegues del territori que cedixen els seus productes de quilòmetre 0 als estudiants perquè puguen realitzar qualsevol classe de pràctica i elaboració amb matèria prima del territori. La formació de Grau Mitjà en Serveis de Restauració oferix coneixements per a personal de sala, cafeteria i cocteleria i podria desaparéixer davant la falta d’inscripcions.

REDACCIÓ
Mitjans