Logotips d'organismes oficials

Presentades les bases de la nova “Beca Jóvenes Universitarios Teruel”

La beca neix de la unió entre Caja Rural de Teruel, Fundació Térvalis, Grup Arcoiris, Oviaragón-Grupo Pastores i Cereales Teruel

Directors i gerents de les empreses col·laboradores durant l'acte de presentació d'este matí. | Foto: NDM

Durant este matí del 16 de setembre s’han donat a conèixer les bases de la “Beca Jóvenes Universitarios Teruel”. Estes ajudes destinades a aquells estudiants de la província que inicien els seus estudis universitaris de grau en el curs 2021/2022, neixen de la unió de la Caja Rural de Teruel, Fundació Térvalis, Grup Arcoiris, Oviaragón-Grupo Pastores i Cereales Teruel.

La col·laboració d’estes empreses permetrà becar, en la seua primera convocatòria del pròxim curs, a cinc estudiants de la província que inicion els seus estudis de grau en universitat pública, mantenint esta ajuda fins que acabon els seus estudis, sempre que es compleixi amb els requisits establerts en les bases. Si bé, el numero de beneficiaris, podria veure’s ampliat davant la suma de noves empreses a esta iniciativa. Així mateix, els receptors d’estes ajudes, tindran la possibilitat de realitzar pràctiques en les empreses participants, sempre que la titulació universitària sigui conforme amb la seua activitat.

Esta beca contempla el pagament de les despeses de matrícula, estada en Col·legi Major, si fos necessari, i material educatiu. El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i es mantindrà així fins a març del pròxim any, el nom dels beneficiaris es donarà a conéixer a l’abril al costat de la llista de reserva. Per a la valoració de sol·licituds es tindrà en compte principalment la renda familiar i l’expedient acadèmic de l’estudiant previ a l’inici dels seus estudis universitaris. Les bases completes poden consultar-se en les pàgines web de les empreses participants.

A la presentació han assistit Sr. David Gutiérrez Díez, Director General de Caja Rural de Teruel, Sra. Elena Utrilla, Directora de Projectes de Fundació Térvalis, Sr. Juan José Moles, Gerent de Grup Arcoiris, Sr. Ángel Tarancón, Gerent de Oviaragón-Grupo Pastores i Sr. Joaquín Pascual, President de Cereales Teruel.

Sr. David Gutiérrez Deu, de Caja Rural de Teruel, ha declarat “considerem que este projecte és un fidel reflex de les sinergies que es poden obtenir de la col·laboració entre empreses de la província”.

Per part seua, Sra. Elena Utrilla, en representació de Fundació Térvalis, ha afegit “ens sentim molt satisfets de participar en este Projecte per a secundar també la formació universitària dels joves de Teruel, i de fer-ho amb els companys de viatge que ens acompanyen, tots ells molt compromesos amb el territori”.

Des de Grup Arcoiris, Sr. Juan José Moles comentava “per a nosaltres, com a Grup Cooperatiu implicat amb la província, és un orgull poder-nos sumar a esta iniciativa per a formar als nostres joves”.

Sr. Ángel Tarancón, per part de Oviaragón-Grup Pastors, ha destacat “el compromís del grup cooperatiu amb la província de Terol, on resideixen bona part dels nostres socis ramaders i tenim diversos centres de treball, així com amb l’apoderament de joves de la nostra província que puguin quedar-se a la província com a mà d’obra qualificada que permeti un major avanç econòmic d’esta. Està en l’ADN de Oviaragón-Grup Pastors l’ajuda a la formació de joves per al sector ramader aragonès”.

El President de Cereals Teruel, Sr. Joaquín Pascual, ha explicat “no hi ha dubte que la inversió a possibilitar la formació de joves suposa una de les nostres millors inversions que no es pot quantificar però que pretén i estem segurs tindrà un retorn en la societat turolense”.

REDACCIÓ
Mitjans