Logotips d'organismes oficials
blank

Les residències de Calaceit i Vall-de-roures, entre les subvencionades per les ajudes de la DPT

La Diputació de Terol ha concedit 240.000 euros a la prestació de serveis de 20 residències de la tercera edat

Porta de la residència de Vall-de-roures durant la pandèmia. | Foto: NDM

La Diputació de Terol ha concedit 240.000 euros a la prestació de serveis de 20 residències de majors de la província de Terol en les quals viuen més de 1.200 residents, una subvenció amb la qual la institució provincial vol ajudar a uns centres que s’han vist especialment castigats durant la pandèmia, des del punt de vista sanitari però també econòmic, ja que els seus gestors han vist com s’incrementaven les despeses per a garantir la qualitat de l’atenció als majors. Al Matarranya, la subvenció afecte als centres de Vall-de-roures i Calaceit.

El president de la Diputació Manuel Rando ha explicat que les subvencions estan destinades a entitats sense ànim de lucre per a “tirar-los una mà en l’excel·lent labor que estan realitzant per a cuidar als nostres majors, les persones més volgudes al costat dels xiquets”. La diputada delegada de serveis a la tercera edat, termalisme i teleassistència, Rosario Pascual, ha explicat que així “la Diputació pretén contribuir a la permanència d’estes residències i que els nostres majors milloren la seua assistència” i ha ressaltat que s’ha concedit subvenció a totes les sol·licituds presentades.

El període d’execució de les accions subvencionables abasta des de l’1 de setembre de 2019 fins al 31 d’agost de 2020. Una comissió de valoració de caràcter tècnic ha avaluat les sol·licituds presentades d’acord amb els criteris establits en la convocatòria: la titularitat de la residència, la capacitat real de places l’any 2019, el nombre de persones beneficiàries en 2019 o el número de personal fix i eventual i el seu pressupost total. Sobre la base d’estos criteris s’han concedit ajudes que van des dels 8.272,28 euros com a mínim als 13.636,72 de màxim.

El president ha volgut fer una crida a la responsabilitat de tots: “Evitar les aglomeracions” encara que hi haja raons sentimentals per a fer-ho perquè “no és el moment de dur-les a terme. La COVID continua estant, no podem baixar la guàrdia, i veiem que des del mes de març no hem tingut descans” i per això “fins que no hi haja una vacuna cal convidar a aquelles persones que no ho fan, perquè la immensa major són responsables, al fet que reflexionen i tinguen la paciència que cal tindre per a afrontar esta situació”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank