Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació de Terol impulsa una nova taula tècnica de joventut d’àmbit provincial

Esta taula pretén apropar la informació als jovens de la provínicia a través de la coordinació en l'Institut Aragonés de la Joventut

La reunió es va fer de manera telemàtica. | Foto: NDM

La Diputació de Terol ha impulsat la primera taula tècnica de joventut d’àmbit provincial, que conforma la pròpia institució provincial, l’Institut Aragonés de la Joventut i les deu comarques de la província. La diputada delegada d’Educació i Joventut, Susana Traver, que actua com a presidenta d’esta taula, va assegurar que “este nou fòrum s’ha convocat en la finalitat de buscar una coordinació entre administracions que servisca per a millorar la qualitat i ampliar el catàleg d’actuacions i programes que es desenvolupen a la província destinats a joves”. “Vinguen a la institució que vinguen, els joves tindran resposta sobre totes les possibilitats que tenen tant a nivell d’oci com a nivell formatiu o en relació a l’àmbit laboral”, va dir Traver.

Durant la primera reunió de la taula tècnica, celebrada este dimats, es van posar en comú les diferents activitats dirigides a la joventut que s’han pogut realitzar al llarg de l’any 2020, malgrat les circumstàncies esdevingudes per la pandèmia mundial. Des de la Diputació de Terol es va fer referència a la Campanya d’Esquí per a escolars, que anava a ser l’edició amb el major nombre de setmanes d’assistència des que es va crear el programa.

La diputada delegada també va recordar que s’havia organitzat una fira d’orientació educativa i laboral destinada a joves d’entre 15 i 18 anys per a atendre la demanda existent d’assessoria especialitzada entre els estudiants que han de triar el seu futur acadèmic o valorar les eixides laborals existents, especialment en la pròpia província de Terol. Ja que la pandèmia va impedir que es durà a terme esta activitat, Traver va avançar que està previst dur-la a terme el mes de maig de l’any 2022.

Traver va assenyalar que “és habitual que els joves no sàpien a qui han de dirigir-se per a sol·licitar informació o que els coste exposar les seues inquietuds i interessos. Si des de les administracions treballem conjuntament, podrem acostar-nos a ells i elles amb major ímpetu, a més de poder obrir-los un ventall molt ampli de possibilitats tant a nivell formatiu com d’oci”.

L’Institut Aragonés de la Joventut (IAJ) i de les comarques van compartir en la taula la realització de tallers i altres tipus d’activitats, tant presencials com online, dirigides a la prevenció i sensibilització quant a conductes socials i la salut, així com per al foment de l’oci. El gerent del IAJ, Adrián Gimeno, va exposar tots els programes que, malgrat les circumstàncies, estan en vigor durant aquest any i va assenyalar els programes als quals podran optar les comarques durant l’any vinent 2021. Va posar com a exemple les activitats de sensibilització en matèria d’igualtat de gènere o els programes Erasmus+.

De cara a pròximes reunions, el IAJ i la DPT van plantejar la necessitat de trobar fórmules per a acostar les activitats juvenils a les localitats del medi rural de la província. Els assistents van acordar celebrar més endavant una reunió temàtica per a definir opcions que facen possible aqueixa possibilitat.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank