Logotips d'organismes oficials

2.500 dosis per lluitar contra la grip

La campanya de vacunació marca un rècord enguany

Video Thumbnail
Campanya vacunacio Grip
El Matarranya està a punt d'acabar la campanya de vacunació de la grip. Enguany, més que cap altre, des dels centres de salut estan insistint perquè la població es vacune contra aquesta malaltia, per a evitar que a la pandèmia de la Covid-19 se li sumen els casos de grip. I la resposta de la gent ha

El Matarranya està a punt d’acabar la campanya de vacunació de la grip. Enguany, més que cap altre, des dels centres de salut estan insistint perquè la població es vacune contra aquesta malaltia, per a evitar que a la pandèmia de la Covid-19 se li sumen els casos de grip. I la resposta de la gent ha sigut massiva i quasi el 100% de les persones a les quals se’ls recomana ja se l’han posada.

2,500 vacunes contra la grip han arribat al Matarranya. Una xifra molt superior a la d’altres anys. I és que enguany l’objectiu era aconseguir les taxes vacunals més altes possibles “per a evitar confusions entre casos de grip i covid“, explicava Daniel Ferrer, coordinador de l’àrea del Salut del Centre de Vall-de-roures.

Des dels centres de salut han fet una cerca exhaustiva de les persones a les quals se’ls recomana la vacunació i la resposta ha sigut molt alta, arribant quasi al 100%. “Hem hagut de fer una altra comanda de vacunes, i hi ha que gent que sense complir els criteris i mos està demanant si se pot vacunar” comentava Ferrer.

La vacuna es recomana als majors de 65 anys, persones amb patologies prèvies i treballadors sanitaris, i enguany també als treballadors de les granjes, per a evitar possibles transmissions de la malaltia entre humans i animals.

L’inici de l’època de grip s’espera en unes setmanes, per això és important que la població estiga vacunada, ja que com vaticina Ferrer “llavors serà quan es puguen complicar les coses, perquè estem en una alerta extrema i, si se li afegixen els casos de grip, el sistema sanitari se pot saturar més del que ja està“.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank