Logotips d'organismes oficials

Llaços contra la Violència de Gènere i manifestos als ajuntaments i comarques de Teruel

La Igualtat de Gènere com una qüestió comú que engloba a tota la societat i totes les Institucions

El president de la DPT, Manuel Rando, i la diputada de Igualtat, Susana Traver. | Foto: NDM

L’Àrea d’Igualtat de la Diputació Provincial de Teruel ha donat a conèixer les diferents propostes i activitats que tindran lloc a nivell provincial amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. A principis de l’any 2020 es va crear la Secretaria Provincial d’Igualtat promoguda per la Diputació i formada pels 10 Consellers o Conselleres Comarcals, la Jefa d’Unitat contra la Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Teruel i en representació de la Diputació de Teruel, Susana Traver, Diputada d’Igualtat.

Ha estat precisament la Diputada Susana Traver, Alcaldessa de Valljunquera la que ha destacat que “volem des la Diputació de Teruel de forma unànim coordinar a totes les associacions per a que les activitats tinguen el recolzament de totes les institucions i no dupliquem els serveis. Busquem el consens a totes les activitats per a que la societat puga veure la temàtica de la Igualtat de Gènere com a algo comú i que ens engloba a tota la societat i les institucions”.

Des de la Secretaria Provincial d’Igualtat es van pensar en diferents propostes de caràcter presencial per al 25-N però donada la situació actual per la Covid-19 s’han hagut d’anul·lar i donar-li la volta a les activitats per a poder fer campanyes al voltant d’aquesta jornada contra la Violència de Gènere. Segons apuntava la Diputada Susana Traver “entre totes les institucions vam crear un manifest per a enviar-lo a tots els Ajuntaments i que tots tinguen una mateixa lectura sobre el que implica la Violència de Gènere a dia d’avui per a la societat. Per un altre costat des de la Diputació vam pensar que seria bona idea tindre una simbologia comú a totels les institucions provincials encarregant-se uns llaços de color morat on apareix també el número de telèfon 016 i així recordar que aquest número d’ajuda a les víctimes de la Violència de Gènere està actiu les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”. Uns llaços morats que medeixen 3 metres i que volen que siguen visibles per donar a conèixer una simbologia i una preocupació comú per a tota la provincia de Teruel. Els habitants de les 236 localitats poden penjar les fotos dels diferents municipis amb el hàstag #nuestra provinciasinunamenos.

Amb aquestos llaços i el manifest que s’ha enviat als Ajuntaments i comarques es vol mostrar la unitat contra la lacra social que representa la Violència de Gènere a la provincia de Teruel per a que la societat comence a parlar del que està pasant i perquè al Segle XXI continuen morint dones cada dia i cada any tant a Espanya com a la resta del món. Des de la Secretaria d’Igualtat de la Diputació de Teruel es pensa que “el 25-N és el moment idoni per a parlar i reflexionar al voltant d’aquest tema”.

A banda d’aquestes activitats, l’Institut Aragonès de la Joventut ha tret un altra campanya paral·lela per tal d’enfocar aquesta temàtica cap a la sensibilització social al voltant de la Violència de Gènere. Per a la gent jove s’han preparat diferents murals i una exposició per a tots els Instituts de la provincia de Teruel on pareixen dades específiques sobre la Violència de Gènere al col·lectiu adolescent. També es prepara un concurs de relats per a que es plasme en una exposició amb la intenció de que els Ajuntaments posteriorment puguen mostrar-la al municipi.

També dirigit a la societat en el seu conjunt, Susana Traver apuntava que es busquen elements de visibilització que es queden sempre al municipi amb murals-grafitti. Segons comentava la Diputada “son murals d’un 20 metres quadrats, bastant grans per a que es puguen veure bé i enguany es començarà amb 10 pobles i l’any que ve amb 10 més per a continuar així durant tota la legislatura. Es tracta de que siguen elements permanents que servisquen per a debatre al voltant de la situació de les dones per la Violència de Gènere no només el 8 de març o el 25 de novembre, sinò per a que es parle d’açò tots els dies”. Està previst que aquestos murals arriben a un municipi de cadascuna de les 10 comarques de Teruel. Enguany al Matarranya es pintarà un mural-grafitti a Mont-roig durant el mes de desembre i per al 2021, problement entre l’abril i l’estiu, es pintarà un altre a la localitat de Valljunquera.

REDACCIÓ
Mitjans