Logotips d'organismes oficials

L’Àrea de Salut de Calaceit, pionera en les consultes amb videoconferències a Aragó

Les consultes per videoconferència són un complement i és fonamental la visita presencial.

Imatge d'arxiu residència Calaceit | Foto: NDM

L’Àrea de Salut de Calaceit és pionera en tot Aragó en les videoconferències sanitàries amb els seus pacients de la Residència. Al mes d’octubre i per mediació de la Direcció d’Atenció Primària es va plantejar la possibilitat d’atendre als pacients amb un servei de videoconferències amb la Residència que tenen al seu càrrec. Immediatament s’acceptava la proposta i els informàtics instal·laven el material i el corresponent programa per realitzar les consultes. També a la Residència Sant Roc de Calaceit s’instal·laven tot els mitjans per iniciar les consultes per videoconferència.

Pedro Bernad, coordinador de l’Àrea de Salut de Calaceit ha manifestat que “la reacció dels usuaris ha sigut espectacular. S’atenen dos dies a la setmana amb un horari establert i les treballadores de la Residència organitzen la participació dels pacients que ho necessiten”. Bernad també comentava que “els usuaris es sorprenen molt en veure’m en la videoconferència, però també s’alegren. El fer seguiment de com es troben per a ells és una gran alegria. Han acollit molt bé aquest servei”.

Des de l’Àrea de Salut de Calaceit, el seu coordinador Pedro Bernad incideix en què les consultes per videoconferència són un complement i que és fonamental la visita presencial amb el pacient. Bernad afegia que “amb la circumstància que s’està vivint amb la Covid s’han d’evitar possibles contagis a la Residència i les entrades innecessàries”. També es destaca que sempre que és precís s’entra al centre per atendre als pacients i residents i que en cap cas s’ha negat la visita presencial sinò que les videoconferències són complementaries.

El servei de consultes amb videoconferència es realitza al Centre Sant Roc de Calaceit, del que sanitàriament s’encarrega Pedro Bernad si bé altres companys i companyes volen implantar-lo a altres municipis. En principi el servei està pensat per atendre a residents, ja que es requereix un programa informàtic específic. Segons Bernad “això no lleva que Salut més avant puga ampliar aquest servei amb altres pacients”. A l’Àrea de Salut de Calaceit i amb aquest servei de consultes amb videoconferències s’atén a 25 interns a la Residència Sant Roc.

REDACCIÓ
Mitjans