Logotips d'organismes oficials

El que portem de desembre deixa 18 nous infectats per COVID-19, una nova mort i el tancament d’una aula

Durant les dues primeres setmanes del mes s'han registrat en el Matarranya 18 nous contagis

Disminueixen els contagis per COVID-19 durant la primera quinzena de desembre. | Foto: NDM

Novembre tancava amb xifres rècord de contagis sumant fins a 85 positius per COVID-19 en un sol mes. Aquesta tendència d’augments al llarg d’octubre i novembre s’estabilitza durant la primera quinzena de desembre. Durant les dues primeres setmanes del mes s’han registrat en el Matarranya 18 nous contagis. Concretament 12 han estat localitzats en l’Àrea del Centre de Salut de Vall-de-roures, i 6 en la de Calaceit.

Les xifres oficials revelen en conjunt 18 contagis al Matarranya. No obstant això, analitzant les dades per dies i realitzant la suma els contagis ascendeixen a 28. Registrant en el Centre de Vall-de-roures 9 positius durant els dies 1, 2 i 3 de desembre; 8 contagis durant els 7,8,9 i 10; i en el Centre de Calaceit 1 contagi el dia 6, i 7 entre el 10 i el 13. Aquesta inexactitud en les xifres podria deure’s a falsos positius o proves PCR dobles que encara no han estat actualitzades. Totes aquestes dades han estat extrets del Portal de Transparència Sanitària del Govern d’Aragó al tancament d’aquesta edició.

D’altra banda, cal destacar que el 6 de desembre es va sumar una nova mort per COVID-19 en el Centre de Vall-de-roures.

A més, cal destacar el tancament durant la primera setmana de desembre d’una aula de Primària en el col·legi CEIP Vicente Ferrer Ramos de Valderrobres.

Observant les xifres comprovem com la segona ona de la pandèmia comença a desinflar-se en el nostre territori malgrat haver registrat majors contagis que en la primera ona. Les restrictives mesures imposades pel Govern aragonès finalment han donat els seus resultats, a l’espera de les festivitats nadalenques per a les quals s’han flexibilitzat les restriccions.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank