Logotips d'organismes oficials

‘The Guardian’ inclou a la Via Verda Val de Zafán en la seva llista de descobriments del 2020

La via verda es posiciona com l'únic destí d'Espanya en la llista, on predomine el Regne Unit

Imatge que acompanye la publicació de la Via Verda. | Foto: Austin Vince

El famós diari britànic ‘The Guardian’ despedia l’any amb un balanç per part dels seus escriptors en un article especial traduïble com ’20 millors descobriments de viatges del 2020′.

En l’article La Via Verda apareix en segona posició, encara que aquesta no està classificada com un rànquing. A més, és destacable com la Via Verda Val de Zafán es posiciona com l’únic destí d’Espanya en la llista. A més, també cal assenyalar que la majoria dels “descobriments” es troben al Regne Unit.

Concretament, traduït, titulen a la Via Verda Val de Zafán com a ‘Ciclisme espectacular en el nord d’Espanya’. L’escriptora que proposa aquest destí és Lois Pryce, autora de diferents articles i llibres de viatges com ‘Revolutionary Ride’. Pryce descriu a la Via Verda com “una línia de ferrocarril en desús que és ara una de les rutes ciclistes més espectaculars d’Espanya”. Destacava també que la via aporta “una increïble sensació de naturalesa salvatge”, un paisatge “que recorda a l’oest americà” assegura Pryce.

L’autora conclou l’article animant al lector: “Submergeix-te en l’emoció de pedalar a través de túnels foscos, sobre elevats viaductes i més enllà de les ermites medievals, això ho converteix en un viatge impressionant”.

La Via Verda Val de Zafán recorre 29,56 km del Matarranya passant per Valljunquera, La Vall, Torre del Compte, Vall-de-roures, Queretes i Lledó.

REDACCIÓ
Mitjans