Logotips d'organismes oficials

‘Súmate a la red’: una nova iniciativa pels jóvens emprenedors del Matarranya

A través de vídeos i sessions formatives es pretén donar visibilitat a les iniciatives dels emprenedors

Moment de la gravació dels vídeos-reportatges. | Foto: NDM

El Projecte Joves Dinamitzadors Rurals, a través de la seua plataforma de suport a l’emprenedoria juvenil aragonés, ‘La Era Rural’, posa en marxa una nova acció, amb l’objectiu de visibilitzar l’emprenedoria rural i enfortir la comunitat de joves emprenedors. ‘Súmate a la red’ és una iniciativa liderada per la dinamitzadora de l’era rural a la comarca del Matarranya, Ana Omella, i per l’Espai Col·laboratiu comarcal ‘Matarranya en red’ que pretén mostrar el teixit emprenedor de la zona, a més de connectar i establir sinergies entre emprenedors.

La campanya consta de dos accions: la primera, visibilitzar les iniciatives que formen part de l’acció, a través de l’enregistrament i edició professional de vídeos individuals. La segona, inspirar i motivar a altres emprenedors a través de sessions en línia en les quals es treballen temàtiques d’interés per al món emprenedor, com a adaptació a la nova realitat, processos de qualitat, especialització i diversificació, innovació, creació i gestió d’equips…

L’enregistrament i edició de vídeos s’ha dut a terme durant els mesos de novembre i desembre i que ja estan disponibles a través de la web i xarxes socials de laerarural.es així com en les plataformes digitals dels 21 emprenedors que formen part d’esta iniciativa. Pel moment ja es poden trobar els vídeos de Drum Motorcycles, Sersistemica, Matarraña Aventura o Inspira Street Food.

Les sessions d’inspiració estaran liderades pels emprenedors del Matarranya, i es duran a terme durant els mesos de gener, febrer i març, a través d’una plataforma virtual. El pròxim 26 de gener arranque esta part formativa en la sessió de “Especialización” oferida per Drum Motorcycles, i continuarà en “Marketing de guerrilla” impartida per Matarraña Aventura, i “Cómo vencer el miedo a empreder” de Sersistemica. Per participar les places són limitades i cal inscriure’s a la web de La Era o al perfil de @matarranyaenred.
Gràcies al programa EDP Solidària, impulsat per la Fundació EDP i al projecte de Cooperació Leader ‘Jóvenes Dinamizadores Rurales’, s’ha aconseguit posar en marxa iniciatives com ‘Súmate a la red’, enfortint així la comunitat de joves emprenedors rurals a Aragó, i afavorint la creació d’espais d’aprenentatge col·lectiu, que visibilitzen i posen en valor la riquesa professional i social del nostre territori.

 

El Departament de Joventut fa ressò de diferents cursos formatius gratuïts

Per un costat, hi ha un curs destinant a dones titulat: “Programa d’assessorament individual a empreses i emprenedores rurals”. La formació donarà inici al febrer de forma presencial o online en la qual es donarà un assessorament personalitzat als participants. Entre els objectius d’este curs està integrar la sostenibilitat econòmica, social, ambiental i personal. A més, per aquells que participin se’ls hi oferirà de forma gratuïta un vídeo promocional del seu projecte. Entre les docents destaca Evelyn Celma, emprenedora d’èxit en el medi rural. Per més informació i inscripcions es pot contactar al 978 84 42 65 o a través del correu: itaca@culturandorra.com

D’altra banda també hi ha un curs destinats a jóvens desempleats d’entre 18 i 29. Una formació que tracte el “social media” dintre del “marketing en comerç”. L’inici de la formació també és al febrer i done la possibilitat de fer pràctiques en empreses. Més informació a la web len.es o trucant al 978620727 o 656618597.

REDACCIÓ
Mitjans