Logotips d'organismes oficials
blank

Massalió mostre el seu dol per la mort de l’alpinista Sergi Mingote

Mingote ha estat vinculat amb la localitat durant els últims 40 anys, tenia allí el seu propi grup d'amics i va ser pregoner de les Festes Majors en diverses ocasions

L'ajuntament de Massalió ha lluït les seues banderes amb llaços negres en el seu honor. | Foto: MMB

L’alpinista Sergi Mingote Moreno va perdre la vida el dissabte passat 16 de gener als 49 anys després d’intentar aconseguir un nou repte: coronar la muntanya K2 al Pakistan en ple hivern, una cosa que encara no s’havia aconseguit fins ara. La K2 és la segona muntanya més alta del nostre planeta amb 8.611 metres d’altitud.

Mingote coliderava l’expedició de l’agenda nepalesa Seven Summits i buscava fer història en el K2. Després d’escalar bona part de la muntanya va decidir retirar-se a l’altura del campament 3 (7.350 metres) per a tornar al campament base (5.310 metres) i tractar de reprendre l’ascens i arribar al cim en altres condicions més favorables. No obstant això, va sofrir una caiguda al relliscar quan baixava.Encara que va ser atés pels cóssos d’emergència, no va poder salvar-se.

Nascut en la localitat catalana de Parets estava estrictament vinculat amb el Matarranya i especialment amb Massalió, on viuen els seus pares. La localitat ha mostrat el seu dol cap a l’alpinista i la Casa Consistorial del de Massalió ha lluït les seues banderes amb llaços negres en el seu honor.

Malgrat no ser natal de Massalió la família de Mingote ha estat vinculat amb la localitat durant els últims 40 anys. L’alpinista estiuejava al poble i tenia allí el seu propi grup d’amics, era una persona molt benvolguda i vinculada a Massalió. Va ser fins i tot pregoner de les Festes Majors en diverses ocasions, una d’elles, en el 2003, després d’aconseguir ascendir la cara Sud de l’Everest i ser el tercer espanyol a aconseguir-lo.

blank

Sergi Mingote fent el pregó de les Festes Majors de Massalió al 2018

REDACCIÓ
blank Mitjans blank