Logotips d'organismes oficials

La banda ampla ja arribe a quatre municipis del Matarranya de la mà del Govern d’Aragó

En la comarca del Matarranya la cobertura s'ha estés a Fórnols, Mont-roig, La Vall de Tormo i Valljunquera

Podran fer ús d'internet ja siga estudiant des de casa, teletreballant o administrant els seus negocis. | Foto: NDM

La banda ampla arriba a 143 localitats aragoneses gràcies al contracte de telecomunicacions del Govern d’Aragó. En la comarca del Matarranya la cobertura s’ha estés a Fórnols, Mont-roig, La Vall de Tormo i Valljunquera.

Així, Telefònica està duent a terme el desplegament a través del factor social que va introduir l’Executiu autonòmic en l’Acord Marc de Telecomunicacions, gestionat per Aragonesa de Serveis Telemàtics (AST) i que respon a la importància que li dóna l’executiu a la disponibilitat dels serveis telecomunicadors com un dels motors d’una economia moderna i innovadora, que contribueix al desenvolupament econòmic i social d’Aragó.

La directora d’AST, Mayte Ortín, va explicar que “el desplegament del factor social està permetent que moltes localitats aragoneses milloren la seua connexió de banda ampla en uns moments on la pandèmia ens ha portat a un ús intensiu de les tecnologies”. Amb aquesta connexió d’última generació, més de 25.000 persones establertes en el territori podran fer ús d’internet ja siga estudiant des de casa, teletreballant o administrant els seus negocis.

Tot plegat, l’operadora, Telefònica, seguirà treballant, durant els pròxims mesos, en el desplegament per la resta de municipis. Està previst que al febrer la Banda ampla arribe a 7 localitats, al març a 6, a l’abril a 10 localitats, al maig a 11 i al juny finalitzen els treballs amb el desplegament de la banda a 14 municipis més. En esta línia, la consellera de Ciència Universitat i Societat del Coneixement, Maru Díaz, incidia en què, es continuarà avançant en la universalització de la connexió a internet en tot el territori aragonés com “un dret i no un negoci”.

El Govern aragonés, per la seua part, en aquest 2021 impulsarà el pla 100×100 per a accelerar el desplegament de la banda ampla en tota la comunitat. D’aquesta manera, es plantejarà al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació digital la posada en marxa de mecanismes facilitadors per a poder invertir des del territori 20 milions d’euros al llarg d’aquest exercici.

REDACCIÓ
Mitjans