Logotips d'organismes oficials

El pont de ferro de Vall-de-roures tindrà una passarel·la per a vianants

DGA va anunciar que la variant de Vall-de-roures serà una realitat en el primer trimestre de 2023

blank
Dins del projecte també es rehabilitarà el pont de ferro. | Foto:DM

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va presentar el Programa Ordinari d’Inversió en carreteres amb el qual es destinaran un total de 67 milions en la millora de la xarxa secundària de les carreteres autonòmiques de tot Aragó.

En la seua presentació es va anunciar també el Programa de Travessies i Accessos a poblacions 2021-2022 en el qual es va incloure la creació d’una passarel·la al costat del pont de ferro sobre el riu Matarranya en la travessia de Vall-de-roures en la carretera A-231.

L’actuació tindrà una inversió total de 187.022 € dels quals 80.000 provenen de l’anualitat del 2021. La passarel·la tindrà una longitud aproximada d’uns 55 metres de longitud i una amplària de 2,5 metres. Actualment s’està preparant el projecte per a treure’l a licitació.

L’actual pont de ferro se situa en el límit de l’entorn de protecció del conjunt històric, és a dir, és el límit de la zona que protegix el conjunt, no el propi conjunt, per la qual cosa “haurem de tramitar les consultes prèvies que preveu la Llei de Patrimoni Cultural Aragonés” va assenyalar Soro.

Esta intervenció se sumarà a la rehabilitació de la infraestructura del propi pont de ferro que Vertebració va anunciar l’octubre de 2020.

La variant arribarà en 2023

Les corts d’Aragó van debatre durant la Comissió de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge del 3 de febrer la Proposició no de Llei presentada pel Grup Parlamentari Popular que proposava les obres de licitació de la variant de Vall-de-roures durant este any. Una proposta amb l’oposició de PSOE, Podemos Equo, CHA i PAR. Amb 9 vots a favor, 9 en contra i cap abstenció la proposició no de Llei presentada pel PP va decaure.

El portaveu de CHA, Joaquín Palacín, va anunciar que la variant arribarà en el primer trimestre de 2023. “Per primera vegada es posa data d’execució de la variant”, va declarar.

Pel seu costat, Joaquín Juste, portaveu del Partit Popular en la Comissió, va exposar els problemes actuals amb les carreteres autonòmiques A-231 i A-1414 que travessen el municipi i provoquen embuts a més de soroll i contaminació per als veïns. Així mateix, també va fer referència a l’augment del trànsit en els últims anys, calculant fins a 250 camions diaris, a més dels turismes.

En 2007 la variant de Vall-de-roures va ser declarada com a actuació preferent a la província de Terol pel Govern d’Aragó.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank