Logotips d'organismes oficials
blank

L’evolució epidemiològica permet desconfinar la ciutat de Terol

El confinament perimetral de la comunitat autònoma i els confinaments provincials es prorroguen fins al pròxim 19 de març

El Departament de Sanitat ha emés avui un decret que es publicarà en el Butlletí Oficial d’Aragó pel qual es desconfina perimetralment la ciutat de Terol i s’amplia el període del confinament perimetral de la comunitat autònoma i els confinaments provincials fins al pròxim 19 de març. Entra en vigor aquesta mitjanit.

Respecte al municipi de Terol, la capital va tenir una afectació molt elevada, amb incidències que van superar els 1.100 casos per 100.000 habitants en 7 dies durant el quart pic epidèmic. No obstant això, el descens ha estat molt ràpid i ahir va arribar a 116 casos per 100.000 habitants, un valor similar al del conjunt d’Aragó, la qual cosa permet adoptar l’aixecament del seu confinament perimetral.

Quant al conjunt de la comunitat, la situació epidemiològica a Aragó en data d’avui és de descens de la incidència de COVID-19. Per setmanes naturals, el màxim d’incidència acumulada a Aragó es va produir la setmana 3 (del 18 al 24 de gener de 2021), amb 380 casos per 100.000 habitants. En les setmanes 4 a 8 (del 25 de gener al 28 de febrer de 2021) la incidència ha anat baixant a 340, 262, 169, 111 i 89 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, altres indicadors mostren una millora de la situació, però el nivell d’afectació continua sent elevat, per la qual cosa es procedeix a prorrogar els confinaments establerts i la limitació a la llibertat de circulació de persones en horari nocturn.

Pel que fa a les limitacions d’entrada i sortida de persones en la Comunitat Autònoma d’Aragó, es restringeix l’entrada i sortida de persones fins a les 24:00 hores del 19 de març de 2021 (estava vigent fins a les 24:00 hores del 4 de març de 2021), igual que els confinaments provincials, que es mantenen fins a aquesta data.

A més, es prorroga també fins a aquest mateix dia 19 de març el període del toc de queda, establert de 23.00 a 06.00 hores, i la limitació d’agrupacions a sis persones.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank