Logotips d'organismes oficials

Membres del ‘Matarraña Team’ recorreran 240 km fins a Terol per reivindicar la ‘Dignitat Rural’

"Volem que se'ns escolti. Volem que se'ns tingui en compte a l'hora de planificar el futur de la nostra província"

El recorregut pel sender GR-8 pretén visibilitzar els problemes en el món rural. | NDM

Els pròxims 8, 9, 10 i 11 de març, tres membres del Club ‘Matarraña Team’, Javier Moragrega, empresari turístic de Beseit; Ángel Antolín, esportista de Mont-roig; i Carlos Javega, esportista de Vall-de-roures, president i entrenador del Club, duran a terme una travessia des de Beseit fins a la capital provincial en una “Ruta per la Dignitat Rural de Terol”.

Al llarg de 4 etapes i un recorregut d’uns 210 km pel sender GR-8, diversos corredors de la província i del territori espanyol acompanyaran a estos corredors del Matarranya. L’objectiu és clar “visibilitzar els greus problemes que s’estan ocasionant als qui han optat per viure i emprendre en el medi rural de la ‘España vaciada'”, expliquen en el seu manifest. Una “Ruta per la Dignitat Rural” que reivindica la protecció ambiental i patrimonial del nostre territori, així com de l’economia i empreses locals. També reclamen serveis dignes i de qualitat per al món rural.

Des del Club diuen: “Volem que se’ns escolti. Volem que se’ns tingui en compte a l’hora de planificar el futur de la nostra província. Volem que no se’ns menyspreï”. Tal com expliquen, “estem farts que oblidin que la vida i el treball circulen per realitats molt allunyades a les seues” i denuncien a aquells que dissenyen mesures des d’un despatx “on les muntanyes queden molt lluny” i “sense comptar amb el sacrifici les famílies que hem decidit espentar els nostres pobles perquè no desapareguen”.

Les diferents etapes donaran principi entre les 7-8 del matí, per a finalitzar al voltant de les 17-18 h tots els dies, excepte en l’última etapa, en la qual s’arribarà a La Puebla de Valverde entre les 14-15 h. Allí s’iniciarà un trajecte amb bicicleta, per a arribar a Terol sobre les 18 h i fer el lliurament dels manifestos que els corredors hauran recollit en cadascuna de les 4 etapes.

Aquells interessats a donar suport a la iniciativa poden col·laborar a través d’un dorsal solidari virtual, amb el qual s’aportaran fons per a les despeses dels corredors durant la ruta. El donatiu serà de 5 € + 0,55 € de despeses de gestió, un dorsal personalitzat i que es podrà imprimir també. Es podrà col·laborar fins al mateix 11 de març a través del següent enllaç.

La primera etapa arrencarà dilluns que ve des de Beseit fins a Aguaviva, aquesta en concreta serà “Per la Dignitat de les Empreses Turístiques de Terol i de la Dona del Medi rural”; i comptarà amb la participació i presència de diverses associacions empresarials de comarques turolenses i l’Associació Gent del Matarranya.

La segona etapa, de Aguaviva a Mirambel, tindrà la participació i presència de la Plataforma en Defensa de los Paisajes de Teruel. En aquest sentit, la jornada serà “Per la Dignitat dels Paisatges Turolenses”.

Respecte a la tercera etapa serà la compresa entre Mirambel i Valdelinares. I en aquest cas, “per la Dignitat dels Habitants de l’Espanya Buidada”. Per això, participarà el Movimiento Ciudadano Teruel Existe.

En últim lloc, des de Valdelinares a La Puebla de Valverde i seguidament Terol, es dedicarà a “la Dignitat de la Producció Sostenible de Terol.” En la Pobla de Valverde estaran presents Cocineros de Teruel acompanyats de la representació de productes i productors de Terol. Des de La Puebla de Valverde els corredors pujaran a les bicicletes per a arribar a Terol. Quan arribin a la capital recorreran els carrers fins a arribar a la seu de Teruel Empresarios Turísticos i lliurar els manifestos i proclames que hauran recollit en la “Ruta per la Dignitat Rural per Terol”.

 

REDACCIÓ
Mitjans