Logotips d'organismes oficials

Acabe la Ruta per la Dignitat Rural en més de 450 dorsals solidaris

Amb 240 Km a l'esquena, tres matarranyencs han fet arribar diferents manifestos i reivindicacions a la capital provincial

Video Thumbnail
Fi ruta per la dignitat de teruel
Ahir a la tarda van arribar a Terol els tres membres del Matarranya Team que durant els darrers 4 dies han recorregut la 'Ruta per la dignitat rural de Terol'. Amb 240 Km a l'esquena estos tres matarranyencs han fet arribar diferents manifestos i reivindicacions dels territoris per on han passat a l

Ahir a la tarda van arribar a Terol els tres membres del Matarranya Team que durant els darrers 4 dies han recorregut la ‘Ruta per la dignitat rural de Terol’. Amb 240 Km a l’esquena estos tres matarranyencs han fet arribar diferents manifestos i reivindicacions dels territoris per on han passat a la seu de Teruel Empresarios Turísticos, des de on ara els remetran a les administracions públiques.

Des del passat dilluns fins ahir dijous Javier Moragrega, empresari turístic de Beseit; Ángel Antolín, esportista de Mont-roig; i Carlos Javega, esportista de Vall-de-roures, president i entrenador del Matarranya Team, han corregut de punta a punta la província de Terol pel sender GR8, visitant 17 municipis. 240 km que els han permés conéixer el territori que defensen i reivindiquen des de ben a prop. En este sentit, Carlos Javega en arribar a la capital provincial declarava: “Ojala ens escoltin i destrossem consciència, nosaltres hem portat el missatge amb cames, veu i passió, ara ens toca a tots cridar que de Terol no és qualsevol, viva Teruel i viva el meu poble”.

Més de 450 persones els han donat suport adquirit el dorsal solidari i d’altres els han fet costat acompanyant-los una part del camí, tant esportistes com veïns de la província i del territori espanyol. “Correm 230 km, pels 226 pobles que tenim a la província de Terol, per les 10 comarques, des de la seua lletra A fins a la V, cada quilòmetre serà per un poble de Terol”, declarava Javier Moragrega.

Amb esta ruta han volgut visibilitzar els greus problemes que sofreixen els habitants, empreses i paisatges de les zones rurals. L’objectiu de la Ruta era clar: “visibilitzar els greus problemes que s’estan ocasionant als qui han optat per viure i emprendre en el medi rural de la ‘España vaciada'”, explicaven en el seu manifest. Una “Ruta per la Dignitat Rural” que reivindica la protecció ambiental i patrimonial del nostre territori, així com de l’economia i empreses locals. Els esportistes també han reclamat serveis dignes i de qualitat per al món rural. “Volem que se’ns escolto. Volem que se’ns tingui en compte a l’hora de planificar el futur de la nostra província. Volem que no se’ns menyspreï”. Tal com expliquen des del Matarraña Team, “estem farts que oblidin que la vida i el treball circulen per realitats molt allunyades a les seues” i denuncien a aquells que dissenyen mesures des d’un despatx “on les muntanyes queden molt lluny” i “sense comptar amb el sacrifici d’aquelles famílies que hem decidit empényer els nostres pobles perquè no desapareguen”.

Al llarg dels 240 quilòmetres han garantit totes les mesures d’higiene i seguretat vigents, mantenint les distàncies de seguretat i limitant els grups a un màxim de 10 persones. Per a la preparació física els tres esportistes porten un pla integral estructurat adaptat a les qualitats i necessitats a cadascun i dirigit pel mateix Javega, graduat en Ciències de l’activitat física i esport i entrenador de muntanya. També han comptat amb una estratègia de nutrició i hidratació elaborada pel Centro Nutrición GP. D’altra banda, en aspectes de logística, transport o avituallaments han comptat amb la col·laboració de diferents empreses: SENDA, Matarraña Aventura, Camping el Roble de Valderrobres i Taxi Tour Matarraña.

Video Thumbnail

Ruta per la dignitat de Teruel

Ahir a la tarda van arribar a Terol els tres membres del Matarranya Team que durant els darrers 4 dies han recorregut la 'Ruta per la dignitat rural de Terol'. Amb 240 Km a l'esquena estos tres matarranyencs han fet arribar diferents manifestos i reivindicacions dels territoris per on han passat a l

REDACCIÓ
Mitjans