Logotips d'organismes oficials

Mor Faustino Segura, el primer president que va tindre la cooperativa GUCO

Segura va presidir l'any 1978 la junta fundacional de Ganadería Unida Comarcal, la mare del grup Arcoiris

Fotogrfia de Faustino Segura durant el 40 aniversari de la creació de GUCO. | Foto: JP

El passat dimecres 7 d’abril va morir Faustino Segura, qui va ser primer president de GUCO (Ganadería Unida Comarcal), la cooperativa que va donar origen a l’actual grup d’empreses Arcoiris. Segura va morir als 73 anys d’edat. Una pèrdua molt dolorosa per al seu Matarranya natal però també per a Arcoiris, que va destacar “la seua enteresa, la seua bondat i la seua valia”. Delfín Albesa, actual president de GUCO i de Arcoiris, va destacar que “Faustino va ser una persona molt honrada, treballadora i lluitadora. Persones com Faustino van ser molt importants per a la nostra comarca. Treballadors valents que van donar en el seu dia un pas a davant”. L’actual president de Arcoiris va destacar estos primers passos de GUCO, ara fa més de 40 anys, així com el gran treball i el sacrifici d’eixa primera junta que va presidir Faustino Segura.

Casat i pare de tres fills, Faustino Segura va crear fa ja més de 40 anys la que es va convertir en l’empresa cooperativa més gran i significativa de la nostra comarca. La fàbrica de piensos de GUCO va nàixer l’any 1978 gràcies als seus 52 socis fundadors, tots ells de la zona. “Va ser una persona molt pròxima”, recorde Delfín Albesa, que explique que son pare va formar part d’exia primera junta de la cooperativa que va presidir Faustino. Coincidint amb els 40 anys de la creació de GUCO, ara fa més de dos anys, Segura va reconèixer a este mitjà sentir-se “molt orgullós” de formar eixe primer equip. “Les granges començaven a tindre pes a la zona. Va ser necessari fer una fàbrica de piensos. I un grup de grangers la vam fer”, va explicar Segura. El sector de finals dels 70 era de caràcter familiar, i a poc a poc va guanyar molt pes en detriment de l’agricultura.

La primera junta de GUCO, en una foto d'arxiu de l'any 1978. | Foto: NDM

La primera junta de GUCO, en una foto d’arxiu de l’any 1978. | Foto: NDM

Des de l’actual direcció de Arcoiris van recordar “la integritat de Faustino Segura, així com la seua visió empresarial”. Per la seua part, Juan José Moles, gerent de grup empresarial, va apuntar que “en nom de la gerència i de tots els treballadors, volem destacar la figura de Faustino Segura com a fundador de GUCO, perquè sense este enorme esforç fundacional, Arcoiris no seria el que és”.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans