Logotips d'organismes oficials

Valljunquera prepara diferents actes culturals i formatius

S'ha organitzat un curs per a joves dedicat a les xarxes socials i a ferramentes per a buscar treball en línia

El dissabte 8 de maig tindrà lloc un curs formatiu centrat en l'ús del desfibril·lador. | Foto: NDM

El dissabte 8 de maig tindrà lloc un curs formatiu centrat en l’ús del desfibril·lador en Valljunquera. El municipi compta amb una màquina pròpia des de fa anys, raó per la qual es vol formar als veïns en la forma correcta d’utilitzar-lo de cara a alguna emergència eventual, ja que si bé l’aparell ve amb instruccions, el temps és un factor fonamental a l’hora de salvar una vida. El desfibril·lador està situat en l’entrada del consultori mèdic, accessible les 24 hores del dia en una zona cèntrica de la localitat. El curs tindrà una duració de 8 hores i costa 5 euros per persona. L’ajuntament de Valljunquera subvenciona el 90% de la matrícula. En el passat ja es va realitzar un curs introductori de tipus teòric de la mà de Creu Roja.

A més, l’ajuntament ha demanat una subvenció a l’Institut Aragonés de Joventut per a impulsar un curs per a joves dedicat a les xarxes socials i la seua utilització, així com les eines per a buscar treball en línia. L’alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver, va manifestar que “la realitat és que actualment l’atur juvenil és una dada preocupant. Molta gent està en ERTO, les empreses no tenen molt clar si contractar o no i és necessari que els joves estiguen formats, que sàpien fer un currículum, que coneguen les plataformes web i aplicacions que permeten una cerca activa d’ocupació”.

Esta setmana, del 3 al 7 de maig, hi ha 9 jocs tradicionals i populars col·locats pel poble, preparats per l’alumnat de l’escola i el grup Creactivos. L’objectiu de la iniciativa es recordar i reviure aquells jocs que es jugaven antigament al poble i animar als veïns a eixir al carrer i passar una estoneta divertida.

Per una altra banda, Valljunquera prepara un calendari d’activitats culturals per a l’estiu. Per a finals de maig està previst un espectacle teatral i també s’estan tancant actuacions per al mes de juny. L’ajuntament ha plantejat l’estiu de manera que cada setmana tinga activitats.

REDACCIÓ
Mitjans