Logotips d'organismes oficials

Indústria presente dos línies d’ajuda per un valor de 30 milions pensades per a PYMES i grans empreses

Les ajudes estan centrades en la consolidació de projectes i en la digitalització de les empreses

Imatge de la presentació de les línies d'ajut a empreses per part del govern aragonès. | Foto: NDM

Indústria del Govern d’Aragó ha presentat dos noves línies d’ajudes per a PYMES i grans empreses per valor de 30 milions d’euros. En este sentit, el vicepresident i conseller d’Indústria, Arturo Aliaga, ha destacat l’especial sensibilitat que hi ha des del Govern amb el sector industrial, recalcant “que a la vegada demostrem que els fons europeus estan arribant a Aragó. Tenim l’oportunitat i sabrem aprofitar-los”. Al mateix temps, Aliaga ha afegit que estes línies d’ajuda “serviran per a millorar la competitivitat, mantindre l’ocupació, exportar i donar suport a la indústria innovadora i sostenible”, entenent al mateix temps que “és la música que sone a Europa”.

Finalment, el conseller d’Indústria ha afegit que és la major partida d’ajudes a PYMES a Aragó i que pose de manifest l’esforç que s’està fent des de l’executiu autonòmic per escoltar les propostes de les empreses aragoneses i que siguen la punta de llança per absorbir les inversions procedents dels fons europeus. Mentrestant, el director general de Desenvolupament Estatutari i Programes Europeus, Luis Estaún, ha destacat que més de 300 empreses han fet consultes i que «serà la instància real i tangible en la qual es podrà accedir als fons Next Generation a Aragó», insistint en que cal aprofitar esta oportunitat.

Programa TDI
Dins d’estes ajudes, trobem el Programa TDI, valorat en 10 milions d’euros, i que s’emmarque dins del FEDER, cofinançat al 50 per cent la Unió Europea. El programa d’ajudes en qüestió se centre en Transformació i Desenvolupament Industrial (TDI), pensat per a projectes empresarials de PYMES creats el 2021. El període per a demanar estes ajudes ja està obert i es tancarà el 14 de juliol. El període que es pot subvencionar va de l’1 de gener al 31 de desembre de 2021. La finalitat d’esta línia d’ajudes és enfortir el model productiu basat en la indústria i la innovació, així com la digitalització i la sostenibilitat.

Paral·lelament trobem el Programa IDIS, valorat en 20 milions d’euros, i també està emmarcat dins del programa FEDER. La finalitat d’esta convocatòria és ajudar en les inversions destinades a la transició cap a una economia digital i verda, que són uns aspectes clau per aconseguir una estratègia industrial. Les ajudes estan pensades per a PYMES i a les grans empreses, i se centren en transformació digital i transformació orientada al medi ambient.

REDACCIÓ
Mitjans