Logotips d'organismes oficials

La Diputació destinarà 500.000 € entre les residències de gent gran de la província

L'objectiu de la línia d'ajudes, que s'ha duplicat en relació al passat 2020, passe per contribuir al funcionament i l'assistència residencial del territori

A nivell del Matarranya, d'estes ajudes se'n beneficien la Residència Municipal de Vall-de-roures i Residència 'Sant Roc' de Calaceit. | Foto: NDM

La Diputació ha adjudicat 500.000 euros que es destinaran a treballs de gestió de 23 residències de tota la província. Parlem d’una línia de subvencions que té com a principal objectiu contribuir a la pervivència dels centres residencials i la millora de l’assistència dels usuaris, incorporant també el servei de teleassistència. Estes ajudes, corresponents a l’exercici de 2021, suposen la major quantia atorgada en la història d’este programa d’ajudes. De fet, ha crescut més del doble respecte a l’any anterior, quan es van repartir 240.000 euros, mentre que l’any 2019 es van donar un total de 200.000 euros.

A través d’estes subvencions, la institució provincial busque el benestar de la gent gran de tota la província, cosa que la diputada delegada de Serveis de la Tercera Edat, Termalisme i Teleassistència, Rosario Pascual, va considerar “una de les prioritats de la Diputació”. Pascual va recalcar que “es tracte d’una quantitat excepcional que respon al nostre objectiu d’ajudar a pal·liar les conseqüències de la pandèmia en tots els àmbits, i en este cas, per cooperar amb les entitats sense ànim de lucre que fan un esforç i una excel·lent faena per tindre cura dels nostres majors en un temps molt complicat».

Així mateix, va manifestar que «l’objecte d’estes ajudes és contribuir a la permanència de les residències de la Tercera Edat i que la nostra gent gran milloren la seua assistència a elles», ressaltant que s’ha concedit la subvenció a totes les sol·licituds presentades, tres més que en l’exercici anterior. La convocatòria comprèn el període entre el dia 1 de setembre del 2020 i el 31 d’agost de 2021, i es regeix per concurrència competitiva. Entre els criteris per atorgar estes ajudes estan la titularitat de la residència, segons si és pública municipal, pública no municipal o privada, la capacitat de places l’any 2020, el personal fix i eventual i el pressupost.

Les residències que s’han acollit a la convocatòria són les gestionades directament o que depenen d’un ajuntament, associació, fundació, ordre religiosa o patronat titular, i que han acreditat que no persegueixen fins lucratius, ni depenen econòmica o institucionalment d’entitats amb ànim de lucre. A nivell del Matarranya, d’estes ajudes se’n beneficien la Residència Municipal de Vall-de-roures, que ha obtingut un total de 24.812 €, així com la Residència ‘Sant Roc’ de Calaceit, que ha obtingut un total de 22.258 €.

REDACCIÓ
Mitjans