Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació destine 60.000 euros entre vuit ONG de la nostra província

Estos diners es destinen en projectes iniciats o previstos de fer en països en vies de creixement

La diputada Susana Traver va assistir a les instal·lacions de Itaka Escolapios. | Foto: NDM

La Diputació repartirà un total de 60.000 euros entre vuit entitats de la província per a accions de cooperació. La institució provincial ha publicat la resolució d’este programa de subvencions, amb una partida que s’ha incrementat en 8.000 euros en relació a la convocatòria de l’any passat i que servirà per accions impulsades des de l’1 de setembre de 2020 fins al 31 d’agost de 2021 per diferents ONG que treballen des de la província i són de la província.

Les entitats beneficiàries són la Asociación Proyde, la Fundación Cruz Blanca, la Fundación Más Vida, Ecosol-Sord, A.S.A. (Acción Solidaria Aragonesa), Manos Unidas, C.C.ONG Ayuda al Desarrollo y la Fundación Itaka Escolapios. Precisament, la seu de Itaka va comptar amb la visita de la diputada delegada d’Educació, Benestar Social i Igualtat de la Diputació, Susana Traver, qui va conèixer el projecte que impulse a Cocapata, i que supose assegurar el dret a una educació de qualitat, formació i estratègies davant de la crisi del coronavirus.

Traver va manifestar que «estos xiquets, que per desgràcia naixen en uns països on la formació és un luxe i no un dret, necessiten d’estes persones voluntàries que fan una gran funció social, i sobretot entitats com la fundació Itaka Escolapios, que posen el seu granet d’arena per a millorar el món». Durant la seua visita, la diputada va estar acompanyada per la directora del Itaka d’Alcanyís, Adoración Albiac, i el coordinador de Itaka Aragó, Jesús Marín, i va defensar que «la Diputació ha d’estar per ajudar-los i col·laborar, amb la finalitat de tindre una societat millor que tingue en consideració als xiquets».

El projecte del Itaka Escolapios s’impulse en un internat camperol de la població de Cocapata, a Bolívia, mitjançant la creació i implantació d’un protocol anticovid-19 i accions formatives en salut i higiene relacionades amb la prevenció i la detecció del coronavirus, impartides pels professors, alumnes i les seues famílies. Este internat rural va formar part de projectes subvencionats per la Diputació de Terol en les convocatòries dels anys 2012, 2013 i 2018.

Les entitats que reben enguany les ajudes per a la cooperació al desenvolupament són les mateixes que en el programa de 2020. Són vuit ONG que sumen un import superior als 100.000 euros en gastos amb els seus projectes en països en vies de desenvolupament, i podran destinar les subvencions tant a projectes iniciats com pendents d’elaboració. Manos Unidas és l’entitat que rep més diners, i que suposen 14.000 euros dels 60.000 totals.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank