Logotips d'organismes oficials

Trauen una partida de 1,2 milions d’euros per als jóvens que vulguen comprar casa en el món rural

La convocatòria està pensada per aquelles persones menors de 35 anys, i l'ajuda màxima serà de 10.800 euros per sol·licitud

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va presentar les ajudes en habitatge. | Foto: NDM

El departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge impulse una línia d’ajudes per a l’adquisició de cases en el medi rural per als jóvens menors de 35 anys. Podran optar a estes ajudes aquelles persones que es compren habitatge o l’hagen adquirit des de gener de 2021 fins al final de la convocatòria, que serà d’un mes a partir d’avui mateix. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 1,19 milions d’euros, i a través de cada sol·licitud es podrà optar a un finançament d’un màxim de 10.800 euros. Les propietats adquirides s’han de destinar a residència habitual, ubicades en municipis de menys de 5.000 habitants i el preu de compra no podrà superar els 100.000 euros.

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va apuntar que «estes ajudes serveixen per a diversos objectius: assentar població i donar una oportunitat a nous habitants, posar en valor habitatges que estan buits i ser una alternativa davant el problema de cases de lloguer». Soro va afegir que a Aragó «el problema d’accés a casa en el medi rural no té a veure tant amb els preus del lloguer sinó amb la falta d’habitatge, i per solucionar-ho és necessari facilitar l’accés a la compra d’habitatge i també posar en lloguer places existents». La convocatòria sobre compra de cases és complementària a una altra convocatòria, que destine 1,8 milions i que està pensada per als ajuntaments.

La directora general d’Habitatge i Rehabilitació, Verónica Villagrasa, va recordar que «la convocatòria es resoldrà per ordre de presentació de les sol·licituds i els beneficiaris hauran de comptar amb uns ingressos mensuals igual o inferiors a tres vegades l’IPREM, que són 1.694 euros». La quantia màxima de l’ajuda serà de 10.800 euros i, en qualsevol cas, no serà superior al 20% del preu d’adquisició de l’habitatge. El conseller va remarcar que «els fons europeus per a rehabilitació seran una nova oportunitat també per a recuperar habitatge i millorar les condicions de vida». Aragó gestionarà un total de 33 milions procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

REDACCIÓ
Mitjans