Logotips d'organismes oficials

Agricultura llança un espai web per a la dona emprenedora del medi rural

La pàgina www.aragon.es/mujeresrurales reunix totes les eines per a desenvolupar projectes

El dia de la Dona Rural es va celebrar una jornada sobre oportunitats. | Foto: NDM

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, a través de la Unitat de la Igualtat, ha llançat una nova eina digital. Es tracta de la web www.aragon.es/mujeresrurales, pàgina en la qual es recopilen tots els recursos disponibles per a aquelles dones que pensen a establir-se en el medi rural. Este espai, que es va presentar el passat 15 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural, pretén ser una eina dinàmica, ja que reunix enllaços directes a recursos concrets, i que s’aniran complementant amb suggeriments de les usuàries, que poden posar-se en contacte amb el departament del ram a través del correu mujeresrurales@aragon.es.

Míriam Ferrer és la responsable d’igualtat d’este departament, i va dir que “des de fa ja un temps estem treballant bastant per empoderar i visibilitzar a les dones rurals. I una de les coses que hem fet és escoltar-les”. Per això, i a través d’uns estudis en col·laboració amb la universitat de Saragossa, “hem arribat a la conclusió que resulta bastant complicat trobar els recursos dels quals disposa la dona emprenedora en el medi rural“. Per això, i a través d’esta guia de recursos disponibles, “les dones del medi rural tenen allí tots els organismes que d’alguna forma li donen suport i que li deriven als continguts concrets que poden resultar interessants”. En resum, enllaços directes per a fer gestions concretes i facilitar les coses.

El Matarranya en particular i Aragó en general són molt rurals. En este sentit, Ferrer va concretar que “a Aragó existixen moltíssims projectes liderats per dones en el medi rural”. Des de dones que produïxen les seues pròpies melmelades, a aquelles que extrauen oli d’ametles i amb el qual fan els seus cosmètics. Projectes que “són molt innovadors, i que bona part d’ells són també molt sostenibles i col·laboratius“.

Mitjans