Logotips d'organismes oficials

Jóvens Dinamitzadors Rurals de tot Aragó protagonitzaran un camp de treball a Ràfels

Després d'uns anys, la iniciativa torne al Matarranya, la qual estarà oberta a totes les Antenes Informatives que participen en este projecte europeu de joventut

Durant este curs, des de Joventut s'han impulsat un munt d'iniciatives al nostre territori. Foto: M. Jiménez

Ràfels albergarà este estiu un ‘camp de treball’ gràcies al projecte de Jóvens Dinamitzadors Rurals (JDR). Parlem d’una iniciativa que reunirà, aproximadament, una 40ena de jóvens de diferents comarques d’Aragó, i que al llarg de cinc dies s’encarregaran de dinamitzar el poble a través de tallers pensats per a la gent gran, activitats per als xiquets, així com diferents intervencions en l’entorn natural i el mobiliari urbà de Ràfels. Un camp de treball que torne al Matarranya després de més de deu anys recorrent diferents racons d’Aragó, i que està impulsat a través del projecte Jóvens Dinamitzadors, en el qual hi participen el Govern d’Aragó, el programa FEADER de la Unió Europea i diferents Grups d’Acció Local d’Aragó.

Nuri Gasulla és tècnic de Joventut de la Comarca del Matarranya, i va concretar que “el camp de treball és una espècie de final de curs, un premi per a aquelles antenes informatives que han estat treballant i col·laborant per diferents comarques d’Aragó i que formen part d’este projecte”. Un camp de treball que “porte funcionant uns anys, i que a diferència de les trobades d’antenes que duren un cap de setmana, s’allargarà tota una setmana”. Un camp de treball on els jóvens que hi participen conviuen en tendes de campanya i “col·laborarem de forma social amb el poble que ens acull”. En esta ocasió, el poble seleccionat ha segut Ràfels, i durant eixos dies estan contemplades diferents intervencions i accions al poble en qüestió.

Per un costat, el camp de treball pretén “introduir una mica en el paper del voluntariat, i com a agraïment al poble que ens acull, farem un munt d’activitats per Ràfels”, va afegir Gasulla. En els camps de treball, els jóvens se solen dividir per grups. Els uns s’encarreguen de fer propostes infantils, uns altres treballen amb la gent gran del poble, mentre que uns altres grups s’encarreguen de les propostes internes del camp i hi ha qui col·labore en projectes mediambientals o de millora del mobiliari urbà. A Ràfels, entre les accions que té previst impulsar el camp de treball trobem pintar algunes parets del poble, així com adequar algunes de les taules que trobem a l’ermita del poble.

Este camp de treball està previst per a l’última setmana de juny, amb la previsió de que es visque entre el 27 de juny i el primer de juliol. Sobre la participació de joves d’Aragó, Nuri Gasulla va recalcar que “és cert que són dies una mica complicats, perquè molts d’ells tenen viatges de finals d’estudis o algunes festes majors, però solem tindre una 40ena d’Antenes Informatives de diferents comarques”.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans