Logotips d'organismes oficials

Arcoiris rep el premi ‘Empresa d’Aragó 2022’ de mans del rei Felip VI

CEOE Aragón reconeix el grup empresarial del Matarranya per la seua contribució al medi rural

Arcoiris rep el premi ‘Empresa d’Aragó 2022’ de mans del rei Felip VI
Juanjo Moles, gerent del grup empresarial Arcoiris, va rebre el premi de mans del rei Felip VI a Saragossa. Foto: NDM

El Grupo de Empresas Arcoiris ha rebut el premi ‘Empresa de Aragón 2022’ de les mans de sa majestat el rei Felip VI. L’acte d’entrega del reconeixement es va viure en el marc del 40 aniversari de la Confederació d’Empresaris d’Aragó (CEOE Aragó), que va comptar amb la presència del rei. Arcoiris ha estat reconeguda per la seua contribució al Medi Rural en uns premis que CEOE Aragón atorgue per primera vegada, i en els quals també han estat distingides Adriana Galve, Levitec Sistemas, Grupo San Valero, Sphere Group Spain i Bodegas Aragonesas.

CEOE Aragón ha volgut reconèixer amb estos premis les diferents mides d’empreses que represente la confederació i que formen el teixit productiu autonòmic, així com la internacionalització i el compromís empresarial amb el territori aragonès i la seua població i amb el desenvolupament sostenible. Des del grup empresarial Arcoiris es van mostrar molt orgullosos amb este reconeixement, i han volgut dedicar esta distinció “a totes les persones que conformen el nostre grup, als socis que des del naixement de l’empresa van apostar per invertir al territori revitalitzant el sector ramader i agroindustrial, i a les explotacions familiars que aporten un gra d’arena per mantindre vius els nostres pobles, activant l’economia circular al nostre territori”.

L’obertura de l’acte, que es va desenvolupar a la Sala de la Corona d’Aragó de l’Edifici Pignatelli, va anar a càrrec del president d’Aragó, Javier Lambán, que va iniciar el seu discurs recordant Francisco Bono, conseller del Govern autonòmic dos vegades i mort aquell dimarts als 77 anys. Lambán s’hi va referir com “un aragonès cabal” i “home d’una peça”, vinculat sempre, professionalment i políticament, al món de l’economia.

El president d’Aragó es va remuntar al 1982, i en clau aragonesa es va referir a l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, arrancada de les institucions aragoneses i de l’alliberament de les energies desplegades per la comunitat a nivell cultural, cívic i econòmic. Al seu entendre, estos 40 anys han constituït una època fructífera gràcies a les empreses, el principal instrument de les quals ha estat la CEOE, que també va nàixer l’any 1982. El president Lambán va reconèixer el canvi “notable” de les empreses, que continuen els principis rectors de la societat actual amb les seues necessitats en matèria de sostenibilitat i solidaritat. Igualment, va lloar l’esforç de la classe empresarial, cada vegada més ben formada i més competitiva.

Compromís amb el territori
El grup empresarial Arcoiris està present en un total de 140 municipis del món rural, principalment de la província de Terol. En estos moments, Arcoiris compte amb un total de 476 socis, 191 integrats i un total de 576 treballadors, la majoria veïns i residents a les comarques del Matarranya i del Baix Aragó. Arcoiris, motor econòmic a esta comarca, està especialitzat en el sector ramader, amb tot el cicle productiu a les seccions porcina i cunícola, i en règim d’integració a la secció avícola. Tant les granges dels socis com les integrades a Arcoiris són explotacions familiars. Un model de negoci que està pensat en el manteniment d’estes explotacions ubicades al món rural, facilitant així el relleu generacional i el manteniment de l’activitat ramadera als pobles.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans