Logotips d'organismes oficials

Govern d’Aragó demane restringir les eixides al monte davant d’estes temperatures extremes

El territori entre un situació de risc extrem d'incendis forestals, que portarà màximes superiors als 42 graus al Matarranya

Govern d'Aragó demane restringir les eixides al monte davant d'estes temperatures extremes

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, i el conseller d’Agricultura, Joaquín Olona, van comparèixer ahir dijous en roda de premsa extraordinària per cridar a la prudència i demanar a la població extremar les precaucions davant del risc màxim d’incendis forestals previst per als pròxims dies. A les elevades temperatures i a l’escassetat de precipitacions que s’estan registrant des del mes de maig, se sume una previsió de risc d’incendi especialment elevada per a les pròximes jornades a causa de l’entrada de vents forts de garbinada i alta probabilitat de tempestes seques.

Amb les previsions actuals, els pròxims dies, i especialment demà dissabte, l’Alerta per Incendis Forestals se situarà al màxim nivell, color roig, amb condicions especialment propícies perquè es puguen produir grans incendis. En este sentit, el conseller Olona va destacar que «hem d’apel·lar a la prudència i la responsabilitat civil, i recomanem evitar qualsevol activitat que pugue suposar un risc els pròxims dies, no només per al medi natural, sinó també per a les persones». A la vegada, el conseller va remarcar que durant els últims 15 dies ja es demane «prudència» a la població, però va afegir que en estos moments cal elevar l’alerta al màxim i minimitzar o evitar qualsevol activitat agrícola que no sigue indispensable, però també qualsevol activitat productiva, d’oci, a la naturalesa o la circulació amb vehicles de motor a vies forestals «pel risc que comporte».

Per la seua part, Mayte Pérez va deixar ben clar que «el més prudent per a este cap de setmana serà que la gent es mantingue a casa, evitant activitats que puguen suposar un risc personal o per a la societat». En este sentit, també va posar com a exemple la decisió que ha pres l’organització de la Quebrantahuesos, prova que s’ha suspès davant de les altes temperatures.

REDACCIÓ
Mitjans