Logotips d'organismes oficials

Pena-roja reprèn amb il·lusió la festa del barri del Carmen

Els veïns van participar activament en els actes de germanor, com l'oferta o el sopar

Video Thumbnail
Pena-roja reprèn amb il·lusió la festa del barri del Carmen
El 16 de juliol va ser la festa del Carme. Al Matarranya hi ha diferents pobles que tenen devoció per esta verge, un d'ells es Pena-roja de Tastavins, on compta en un barri propi i una capella situada en un dels portals d'entrada a la localitat. Allí, durant tota la jornada del dissabte, es van orga

El 16 de juliol va ser la festa del Carme. Al Matarranya hi ha diferents pobles que tenen devoció per esta verge, un d’ells es Pena-roja de Tastavins, on compta en un barri propi i una capella situada en un dels portals d’entrada a la localitat. Allí, durant tota la jornada del dissabte, es van organitzar diferents activitats de germanor entre els veïns.

La Festa del barri del Carmen de Pena-roja va començar ben d’hora amb la plantada del ‘mayo al mig de carrer, just davant de la capelleta dedicada a la verge. Un cop feta la feia més dura, la de plantar el pi, es va fer un esmorzar de germanor entre tots els que van col·laborar, els membres de l’associació cultural i els veïns del barri.

Després de dos anys sense fer-se per culpa de la pandèmia l’associació cultural va tornar a organitzar la festa. Paco Esteve, president de l’Associació Cultural, es mostrava content de la resposta dels veïns, “la gent va participar molt, des del primer moment amb la pujada del ‘mayo’ al matí i després amb la missa, l’oferta de la tarda i la cena de germanor”.

Un dels actes més concorreguts va ser l’oferta de la tarda, una animada subhasta de productes que es va organitzar al voltant del ‘mayo’. Els jóvens del poble cantaven els plats i els veïns disputaven per aconseguir la millor oferta. Després, a la nit, es van parar taules al carrer i els pena-rogins van fer compte dels productes que havien adquirit prèviament en un sopar molt animat on no va faltar ni la música.

Des de l’associació estan contents amb la resposta que estan tenint les activitats que s’estan organitzant al poble. Fins a la data han organitzat activitats infantils, la celebració de l’Ebrefolk o la presentació d’un llibre de l’escriptor Juan Palomo, provinent de la localitat. “Pensant en el poble que som i la gent que estem, la resposta és bona”, afirmava el president. Així, per a la resta d’estiu preveuen organitzar alguna activitat més com cinema o la presentació d’algun altre llibre. Però el plat fort vindrà a partir de setembre, ja que han rebut una subvenció per programar actes fora de la temporada estival.

A poc a poc els pobles van reprenent l’activitat social i també cultural aprofitant els mesos estivals, que amb el bon clima i les vacances propicien que la gent s’anime a eixir i participar.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans